ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πλήθος δρομέων στα "Σκιάδεια 2018"

Πλήθος δρομέων στα "Σκιάδεια 2018"

Για μία ακόμα χρονιά περισσότεροι από 2000 δρομείς έτρεξαν στα "Σκιάδεια" τιμώντας τη μνήμη του χρυσού Βαλκανιονίκη στίβου, Ι. Σκιαδά.

Έχει γίνει θεσμός που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται! Ο λόγος για τα "Σκιάδεια 2018" -τον ιστορικότερο αγώνα δρόμου πόλης στη μνήμη του χρυσού Βαλκανιονίκη στίβου, Ι. Σκιαδά- τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22/4 για 4συνεχόμενη χρονιά!

Με σύμμαχο τον καιρό, περισσότεροι από χίλιοι τριακόσιοι αθλητές αλλά και εννιακόσια παιδιά με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών κάθε ηλικίας, παρουσία κόσμου γέμισαν την κεντρική πλατεία του Δήμου Παιανίας και μετέτρεψαν σε γιορτή τα "Σκιάδεια 2018".

Το ζεστό χειροκρότημα στις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων κάθε ηλικίας, τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και μελλοντικών αθλητών αλλά και ο φετινός φιλανθρωπικός σκοπός των αγώνων με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου συνέθεσαν το μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός προς τιμήν του συντοπίτη αθλητή-δρομέα Γιάννη Σκιαδά που τίμησε την Παιανία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα με τις επιτυχίες του.

Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμουστον χαιρετισμό του τόνισε: « Φέτος για 4σερί χρονιά αναβιώσαμε ένα μεγάλο θεσμό, των Σκιαδείων. Ένας μεγάλος θεσμός που τιμά τον τόπο μας. Σύμβολο αγωνιστικότητας και ήθους ενός σπουδαίου άντρα και αθλητή του Γιάννη Σκιαδά. Θέλω να ευχαριστώ τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Παιανίας και τον πρόεδρό του Παναγιώτη Σιδέρη, καθώς και όλους όσοι αγωνίστηκαν για να γίνει θεσμός αυτή η σπουδαία διοργάνωση. Πάνω από 1300 αθλητές και περισσότερα από 900 παιδιά του τόπου μας συμμετείχαν φέτος στους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, την τροχαία της περιοχής, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους μαθητές που σήμερα μας έκαναν υπερήφανους. Να είστε όλοι καλά. Να είμαστε όλοι καλά»!

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.ΔΗ.Π, Παναγιώτης Σιδέρηςσχολίασε: " Τα Σκιάδεια είναι μια γιορτή στη μνήμη του μεγάλου βαλκανιονίκη Γιάννη Σκιαδά. Πάνω από όλα όμως είναι μια γιορτή για την πόλη της Παιανίας, για τους κατοίκους της, για τους αθλητές που έλαβαν μέρος για τους διοργανωτές, για όλο τον κόσμο. Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερα χαμόγελα και που στην αυλαία των σημερινών αγώνων είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που για 4συνεχή φορά αναβιώνουμε τους αγώνες με μια μεγάλη συμμετοχή. Αυτό που μένει και κρατάμε είναι ότι έχουμε μια μεγάλη ευθύνη να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τις αρετές που είχε σαν άνθρωπος ο μεγάλος αυτός αθλητής και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Πάνω σε αυτή την προσπάθεια με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μοιράσαμε 300 βιβλία –και θα μοιράζουμε κάθε χρόνο στα παιδιά της Α’ Γυμνασίου- του συντοπίτη μας συγγραφέα και ερευνητή, Ευάγγελου Ανδρέου, ο οποίος αποτυπώνει την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού αθλητή με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο έτσι ώστε όλα τα παιδά σιγά σιγά να έχουν γνώση για το ποιος πραγματικά ήταν ο Γιάννης Σκιαδάς".

Στο φινάλε της διοργάνωσης το χειροκρότημα του κόσμου για ένα αθλητικό γεγονός που το έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, οι αθλητές κάθε ηλικίας, οι μαθητές και όλοι όσοι έχουν βάλει από ένα «λιθαράκι» είναι αυτό που μένει και αυξάνει τις προσδοκίες για την ερχόμενη χρονιά!

Τα αποτελέσματα των «Σκιαδείων 2018»μπορείτε να τα βρείτε: ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ