Πάνω από 20.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Πάνω από 20.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Τεράστια συμμετοχή στον σημερινό 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Πάνω από 20.000 δρομείς "πλημμύρισαν" τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και έκαναν την προσπάθειά τους, αποδεικνύοντας πως υπάρχει μεγάλη δίψα για τέτοια γεγονότα (PHOTOS)

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία και τερματισμό μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πάνω από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών πήραν μέρος, αποδεικνύοντας πως οι Αθηναίοι διψούν για τέτοιες εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή όχι μόνο από μεμονωμένους δρομείς αλλά και από φορείς, εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίοι προσεγγίζουν τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας ως μια ευκαιρία εργασιακού αθλητισμού και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των στελεχών τους, με την ομαδική συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Φέτος, ήταν η δεύτερη χρονιά που ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώθηκε τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει νωρίτερα το σύνθημα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν για την πρωτεύουσα, αλλά και για να συμπίπτει και με το spring break των δυτικών Πανεπιστημίων, ενώ οι διαδρομές των αγώνων περνούν μπροστά από τα περισσότερα σημαντικά τουριστικά σημεία και μνημεία της πόλης. Παράλληλα, γιορτάζει τον ερχομό της Ανοιξης, προσδίδοντας έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην Αθήνα.

Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας και με τερματισμό πάντα την Πλατεία Συντάγματος, διοργανώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου, αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά, ΑμεΑ και Special Olympics.

Χρόνο με το χρόνο, ο Ημιμαραθώνιος που φέτος έχει Μέγα Χορηγό την ERGO, μεγαλώνει και στόχος των διοργανωτών, δηλαδή του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον Ημιμαραθώνιο, ο Ιωάννης Ζερβάκης με 01:09:03 νίκησε στο νήμα τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσόλης. Στα 3 χλμ WIND & "Οικογενειακός Αγώνας", ο Γεώργιος Μίνος ήρθε πρώτος και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Γιαννούλης και Αντώνιος Πανταζόπουλος. Στα 5 χλμ "Εθνική Τράπεζα" νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Κάλλιας και ακολούθησαν οι Λάμπρος Μαλτέζος και Μιχάλης Καραγιώργος.

ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙΑ, ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

ΤΡΥΦΕΡΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

 

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

 

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ, Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24