ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης στα Relays του Πειραιά!

Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης στα Relays του Πειραιά!

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, αθλητές που έχουν προσφέρει διακρίσεις στην Ελλάδα παίρνουν σκυτάλη μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και θα βρεθούν στο Πασαλιμάνι για να τρέξουν με τους Πειραιώτες και τον υπόλοιπο κόσμο αύριο το απόγευμα (17/10, 17:30) στα Street Relays!

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ο ΣΕΕΔΑ θα έχει πολύ σημαντική παρουσία στα Relays, έναν αγώνα τρεξίματος που απευθύνεται σε όλους και έχει ξεκάθαρο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τον οποίο θα στηρίξουν εμπράκτως Έλληνες αθλητές παγκόσμιας κλάσης!

Στα Βίκος Street Relays του Πειραιά θα τρέξουν από τον ΣΕΕΔΑ οι παρακάτω αθλητές:

- Η Πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ Μαρίνα Τουτουντζή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης

- Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΔΑ Κώστας Βογιατζάκης Πρωταθλητής του Στίβου και νυν προπονητής του αθλητή Χρήστου Γεώργιου Κουτούλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών 2015 3η θέση τριπλούν και 4η μήκος κατηγορία Τ47)

- Ο Κώστας Δουβαλίδης πρωταθλητής στα 110μ. εμπόδια (Κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 60 μ. εμπόδια με 7.50, Παγκόσμιο ρεκόρ στα 110 μ. εμπόδια παίδων)

- Η Βίκυ Αρβανίτη 1η νικήτρια στο Παγκόσμιο Grand Slam Beach Volley, 2 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, 1η Βαλκανιονίκης.

- Η Κική Γεροντή 2η Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης.

- Η Αλεξία Παπαγεωργίου 3η Θέση στο Παγκόσμιο του '94 στην άρση βαρών, 2η Θέση στο Πανευρωπαϊκό '94 και Ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κίνηση αρασέ (το οποίο δεν έχει καταρριφθεί ακόμη).

- Η Μαρία Μοίρου, 3η πρωταθλήτρια Ευρώπης, 1η Μεσογειακών και Βαλκανικών αγώνων στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

- Ο Βασίλης Κολλάρος πολυπρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής Πάλης από το 1999 ως σήμερα, 5η θέση Ολυμπιάδα Νεότητας 2001.

- Η Όλγα Καϊδαντζή, πρωταθλήτρια των 200μ στον στίβο, 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (ημιτελικός Ολυμπιάδα 2004 - Αθήνα)

- Η Άννα Μαρία Σαμοθράκη, 3η πρωταθλήτρια στην άπνοια κατάδυση 50 μέτρων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2001.

Λίγα λόγια για τον ΣΕΕΔΑ

O ΣΕΕΔΑ είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, που ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλη του Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, κάτοχοι Παγκοσμίων και Πανευρωπαϊκών ρεκόρ σε επίσημα Πρωταθλήματα των Διεθνών Ομοσπονδιών.

Αφορμή για τη δημιουργία του ΣΕΕΔΑ υπήρξε η ανάγκη για την προάσπισης του δικαιώματος εργασίας των εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου διορίστηκαν από τη Πολιτεία «Τιμής Ένεκεν» στα πλαίσια των ειδικών διατάξεων του Ν.2725/1999, ως επιβράβευση και αντιστάθμισμα των επιτυχιών στους διεθνείς στίβους και την επίτευξη εξαιρετικών διακρίσεων με τις εθνικές ομάδες ήτοι Πανευρωπαϊκές, Παγκόσμιες και Ολυμπιακές νίκες.

Με την συσπείρωση των Ελλήνων Πρωταθλητών από όλη την Ελλάδα ο κοινός τους αγώνας για τον σεβασμό του "Τιμής Ένεκεν" και της αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων Πρωταθλητών στέφθηκε με επιτυχία.

Ο ΣΕΕΔΑ παρέμεινε ενωμένος θέτοντας πλέον διαφορετικούς στόχους συλλογικής δράσης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον Ελληνικό Αθλητισμό και συνάνθρωπο με συμμετοχή σε δράσεις και διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού και Κοινωνική Προσφορά μέσα από προγράμματα Εκπαίδευσης στα σχολεία για την μεταλαμπάδευση των αθλητικών αξιών, του αθλητικού ήθους, της άμιλλας του "ευ αγωνίζεσθαι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ