ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Όλα έτοιμα για τον 4ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Όλα έτοιμα για τον 4ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Μοναδική δρομική εμπειρία για όλους, ρεκόρ συμμετοχών, όλα έτοιμα για τον τέταρτο διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Δρόμος υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Νέο ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 20.500 εγγεγραμμένους δρομείς από 53 χώρες, αλλά και υψηλές επιδόσεις από καταξιωμένους πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, υπόσχεται ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (07/10) στο Περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. HELEXPO, παρέστησαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Βούλα Πατουλίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κυρία Έλλη Χρυσίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας κ. Γιάννης Κουρκουρίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ποδιώτης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18:45. Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Μαν. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης και τερματισμός μπροστά στο Λευκό Πύργο μετά από δύο γύρους.

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. θα ξεκινήσει στις 21:15 μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου), με τη διαδρομή να καλύπτει τις οδούς: Λεωφόρος Βασ.Γεωργίου, Μαν. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, με τους συμμετέχοντες να τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου:

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής): «Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα, αφού θα έχουμε περισσότερες εγγραφές ακόμα και από το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Έχουμε κάνει αλλαγές προς το καλύτερο και η Θεσσαλονίκη θα ζήσει μεγάλες στιγμές το βράδυ αυτού του Σαββάτου. Θα είναι μία ανεπανάληπτη διοργάνωση. Μείνετε κοντά μας, γιατί έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και να πετύχουμε από εδώ και πέρα».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Να ‘μαστε πάλι εδώ, σε μια αγαπημένη αθλητική και τουριστική δραστηριότητα, μια δραστηριότητα υγείας, η οποία ανοίγει τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αγκαλιές των ανθρώπων, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός, ούτε ηλικιακός ούτε κινητικός. Χαίρομαι και ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, γιατί είναι μία από τις δραστηριότητες που μπορεί να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Όσοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουν, από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ, όπου θα διατεθούν επιπλέον 2.000 θέσεις με σειρά προτεραιότητας. Ας το ξέρουν όσοι δεν φρόντισαν να εγγραφούν νωρίτερα, για να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Στο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν σχεδόν οι πάντες! Ακόμα και κάποιοι που διστάζουν να συμμετάσχουν, έχουν την εναλλακτική να κατέβουν στην παραλία και να χειροκροτούν αυτούς που θα τρέχουν και θα περπατούν. Επιπλέον, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης έχουν βελτιωθεί. Μπράβο σ’ αυτούς που εμπνεύστηκαν το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και ακόμα περισσότερα σ’ αυτούς που τον υλοποιούν. Και εμείς μαζί τους, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να τον δυναμώνουμε. Καλή επιτυχία σε όλους».

Έλλη Χρυσίδου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Είναι σημαντικό να ανοίγεται η πόλη σε δράσεις με πολλαπλά οφέλη. Το βάδισμα έχει μπει στην καθημερινότητα του Θεσσαλονικιού και η αναμόρφωση της Νέας Παραλίας έχει βοηθήσει σημαντικά σ’ αυτό. Επιθυμία μας είναι η ανάδειξη της ίδιας της πόλης μέσα από δράσεις που έχουν αντικείμενο ποιότητας, αισθητικής, πολιτισμού και οι οποίες θα ενισχύσουν την ταυτότητα της πόλης και τη δυναμική της προς τα έξω. Εμείς αντιμετωπίζουμε τον πολιτισμό και ως μία δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης της πόλης.

Ένας λόγος παραπάνω για να χαίρομαι γι’ αυτή τη διοργάνωση, πέρα από το κομμάτι της δράσης και της σχέσης με την πόλη, είναι το νυχτερινό στοιχείο. Έχει άλλη αισθητική και είναι σημαντικό να δώσουμε σ’ αυτούς τους άλλους χρόνους, στις νυχτερινές ώρες, τη δυναμική της ζωντανής πόλης».

Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Ε.Θ. HELEXPO): «Θέλω να τονίσω ότι με το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ και το Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης μάθαμε να τρέχουμε και φέραμε την αθλητική παιδεία στην πόλη. Είχα να τρέξω χρόνια και πλέον συμμετέχω κάθε φορά στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ., ενώ κάναμε και running team ως Δ.Ε.Θ., για να παίρνουμε μέρος και να χαιρόμαστε όλοι μαζί.

Με τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων ήδη συζητάμε να φτιάξουμε και ένα εμπορικό γεγονός, που θα πλαισιώσει τη διοργάνωση. Σκεφτείτε να έρχονται και εταιρείες να συμμετέχουν με τα στελέχη τους, να έχουμε μια αθλητική εμπορική έκθεση πλάι στο Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ του ερχόμενου Απριλίου. Θα είναι μία κίνηση που θα δώσει προστιθέμενη αξία στη διοργάνωση».

Γιάννης Κουρκουρίκης (Υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός που γιγαντώνεται χρονιά με τη χρονιά. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω στο ΤΕΦΑΑ, εμάς που τρέχαμε στο δρόμο μας έβλεπαν σαν... διαστημάνθρωπους! Τώρα, υπάρχουν χιλιάδες κόσμου, σαν ένα ποτάμι που λαχταρά να βρει περισσότερο χώρο να κινηθεί. Δείτε τους αριθμούς και θα πειστείτε. Αυτή η στροφή του κόσμου προς το τρέξιμο, τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντική.

Η Θεσσαλονίκη αναπνέει πραγματικά μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, που είναι το κάτι άλλο. Πλέον αποκτούν παιδεία ακόμα και οι θεατές του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, που περιμένουν με ανυπομονησία να χειροκροτήσουν τους γνωστούς και τους φίλους τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο φετινός θεατής του χρόνου θα τρέχει και αυτός! Το Σάββατο θα δείτε πολλά χαμόγελα, κόσμο που θα κατέβει να χαρεί, να περπατήσει, να τρέξει.

Η νέα διαδρομή, που περιλαμβάνει δύο στροφές αντί για τρεις, θα έχει ως συνέπεια να δούμε έναν πολύ βελτιωμένο αγώνα. Δεν θα έχουμε ‘κοψίματα’ στις αναστροφές, η μία από τις οποίες θα γίνει σε ένα δρόμο που έχει αρκετά μεγάλο φάρδος, στο τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν θα μου είναι δύσκολο να τρέξω 21,1 χιλιόμετρα, δύο εβδομάδες μετά από την συμμετοχή στο ‘Σπάρταθλον’ των 246 χιλιομέτρων. Η δυσκολία βρίσκεται στο να τρέξεις γρήγορα. Εγώ πάντως διασκεδάζω κάθε στιγμή που τρέχω, χαίρομαι που μοιράζομαι αυτή την εμπειρία με τους φίλους μου και έτσι πρέπει να το δουν όλοι: Να το ζήσουν, να απολαύσουν κάθε στιγμή του αγώνα και να μην έχουν στο μυαλό τους μόνο το πώς θα κάνουν καλύτερο χρόνο».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης): «Από αύριο, Πέμπτη, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας από το Περίπτερο 10 της ΔΕΘ οι τελευταίες 2.000 θέσεις και πιστεύουμε ότι θα γίνουν ανάρπαστες, γι’ αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Στη μεγάλη νυχτερινή φθινοπωρινή γιορτή του Σαββάτου θα είναι παρόντες 21.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών και των επιπέδων, πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και ομάδες δρομέων από 49 ιδρύματα, τα οποία θα ενισχυθούν οικονομικά μέσα από την συμμετοχή τους. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό το τεράστιο ρεκόρ, το οποίο ανήκει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επειδή αγάπησε τη διοργάνωση και την αισθάνεται δική της.

Η χάραξη νέας διαδρομής ήταν καθολική απαίτηση όλων των φορέων, των εξαιρετικών Τεχνικών Διευθυντών της διοργάνωσης, των συλλόγων δρομέων υγείας, αλλά και της AIMS, που μας είχαν ενημερώσει ότι η διαδρομή θα ήταν τέλεια εφόσον γινόταν σε δύο στροφές των 10,5 χιλιομέτρων αντί για τρεις. Μάλιστα, κάναμε το καλό ακόμα καλύτερο, με μία μικρή τροποποίηση. Η νέα διαδρομή πιστοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην τελική μορφή της και είναι μία διαδρομή πέντε αστέρων.

Εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα, οι διοργανώσεις μας διαθέτουν επίσης πολιτιστικό, κοινωνικό, οικολογικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα. Πλέον προστίθεται ο εμπορικός χαρακτήρας, όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα: Από την ερχόμενη χρονιά, θα έχει και επιστημονικό χαρακτήρα, αφού συνεργαζόμαστε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση ενός παγκοσμίου συνεδρίου σε ετήσια βάση».

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 10 ΤΗΣ Δ.Ε.Θ., ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (08/10)

Από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (08/10) θα διατίθενται οι τελευταίες 2.000 θέσεις ενηλίκων δρομέων για τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μέσω του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center) που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ.. Από το ίδιο σημείο θα γίνεται και η παράδοση του εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Οι 2.000 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή (500 θέσεις για τον Ημιμαραθώνιο και 1.500 για τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.) θα διατεθούν κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), το οποίο θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. την Πέμπτη (08/10) και την Παρασκευή (09/10), από τις 10:00 ως τις 19:00.

Από το Κέντρο Εγγραφών, κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Διευκρινίζεται ότι οι 2.000 δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή δεν θα έχουν επιπρόσθετη χρέωση για την εγγραφή τους και θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός από το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thessalonikihalfmarathon.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ