ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Όλα έτοιμα για Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας

Όλα έτοιμα για Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή της 20ης Μαρτίου. Οι πρωταθλητές, οι εθελοντές, οι οργανωτές δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες δρομείς.

Αυτοί που επιθυμούν να αγωνιστούν στον Ημιμαραθώνιο αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης (Αγώνας Δρόμου 5χλμ, Αγώνας Δρόμου 3χλμ και Αγώνας για ΑμεΑ & Special Olympics) και δεν πρόλαβαν με την on- line διαδικασία εγγραφών που ολοκληρώθηκε, οφείλουν να σπεύσουν όσο πιο έγκαιρα γίνεται, επικοινωνώντας με το Γραφείο Ημι-Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ ώστε να υποβάλλουν την εγγραφή τους (Λ Συγγρού 137 3ος όροφοες, 2109331113, 2109315886)

Για όλα αυτά και γενικότερα όσα σχετίζονται με τον αγώνα, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΣΕΓΑΣ και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 και ώρα 13.30 στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (Αίθουσα Συνεντεύξεων).

Θα προηγηθούν στις 13:00 τα εγκαίνια της έκθεσης Half Marathon Expo 2016 το νέο αυτό εκθεσιακό γεγονός, το οποίο πλαισιώνει με μεγάλη επιτυχία τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών την οποία επισκέπτονται χιλιάδες δρομείς.

Θυμίζουμε οτι στο Ζάππειο Μέγαρο, βρίσκεται και το κέντρο εγγραφών του 5ου Ημι-Μαραθωνίου το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί με τα εγκάινια της έκθεσης.

Εκτός από τους διοργανωτές που θα παραθέσουν κάθε πληροφορία για τη διοργάνωση, στη συντέντευξη θα παραβρεθούν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημι-μαραθωνίου. Φέτος υπάρχει και το επιπλέον κίνητρο που δίνει ο ΣΕΓΑΣ καθώς οι πρώτοι-ες στον Ημι-μαραθώνιο θα προκριθούν αυτόματα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Επίσης θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Περιφέρειας Αττικής και των κύριων χορηγών του Αγώνα.

Σε κάθε σημαντικό ραντεβού του αθλητισμού μας, οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και βασικό συστατικό της επιτυχημένης διοργάνωσης. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις 20 Μαρτίου στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Στον ευαίσθητο αυτό τομέα καταρρίφθηκε κάθε ρεκόρ, καθώς δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 950 εθελοντές για να καλύψουν κάθε ανάγκη που θα δημιουργηθεί. Κυρίως στους διάφορους σταθμούς και στο χώρο που οι δρομείς θα εναποθέσουν το ρουχισμό τους.

Επίσης, περίπου 100 εθελοντές βρίσκονται στη λίστα αναμονής προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν μέχρι την ημέρα του.

Εντυπωσιακό είναι το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών συνοδών τους να συμμετάσχουν εθελοντικά σε κάθε δράση. Στόχος του Προγράμματος Εθελοντισμού των διοργανώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθήνας είναι προσέλκυση και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων προκειμένου μέσα από τις εθελοντικές τους δράσεις να γιγαντωθεί το κίνημα του εθελοντισμού μέσα από την σχολική εκπαιδευτική κοινότητα.

Έτσι και στον Ημιμαραθώνιο του 2016 τη διοργάνωση αγκαλιάζουν εθελοντικά τα παρακάτω δημόσια σχολεία:

Το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα

Το 2ο Λύκειο Γέρακα

Το 1ο Πειραματικό λύκειο Αγίων Αναργύρων

Το Γυμνάσιο Κρυονερίου

Επίσης, αμέριστη είναι η συμπαράσταση της τριτοβάθμιας εκπαιδευτικής κοινότητας με τη συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα των ειδικοτήτων Στίβου και Αθλητικής διοίκησης, με την πολύτιμη βοήθεια των συνοδών καθηγητών Σωτηριάδη Αδάμ και Ξένιας Αργειτάκη.

Για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση συνδράμουν εθελοντικά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Σπάρτης και το Τμήμα Τ.Ο.Δ.Α με τη βοήθεια της συνοδού καθηγήτριας τους κυρίας Ουρανίας Βρόντου.

Συνοπτικά οι εθελοντικοί φορείς που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού αναφέρονται παρακάτω:

ΕΚΠΑ-ΤΕΦΑΑ Ειδικότητα Sport Management

ΕΚΠΑ-ΤΕΦΑΑ Ειδικότητα Στίβου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-ΤΟΔΑ

1o Γυμνάσιο Κρυονερίου

3o Γυμνάσιο Γέρακα

2o Λύκειο Γέρακα

1o Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Λεφεδ Αττικής-ομάδα ασφαλούς εκκινήσεως των δρομέων των αγώνων

Σύνδεσμος Βατραχανθρώπων Αττικής-ομάδα ασφαλούς εκκινήσεως των δρομέων των αγώνων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-διασωστική ομάδα

Εδοκ Κορυδαλλού-διασωστική ομάδα

RSF-διασωστική ομάδα

Ραδιοερασιτέχνες-ομάδα κάλυψης τηλεπικοινωνιών της διοργάνωσης

NHS (Natural Health Science)-χειρομαλάκτες-ομάδα αποκατάστασης των δρομέων μετά τους αγώνες

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Μάκρης-ομάδα οδηγών προσκόπων

Εθελούσιοι Εθελοντές Ελευσίνας-ομάδα πολιτικής προστασίας

Πολιτική Προστασία Νέας Φιλαδέλφειας-ομάδα πολιτικής προστασίας

Ποδηλατόδραση Μαραθώνα-ομάδα πολιτικής προστασίας

Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο-ομάδα ανακύκλωσης

Α.Γ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ-αθλητικός σύλλογος

Συνεχιστές Εθελοντές 2004+ -ομάδα πολιτικής προστασίας

ΣΕΠ Νίκαιας-ομάδα προσκόπων

Το διάστημα από 17-19 Μαρτίου οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τη διαπίστευση τους και το ρουχισμό τους.

Το πρώτο ραντεβού όμως των εθελοντών έχει δοθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 5.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στην αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" (Ακαδημίας 50) όπου θα ενημερωθούν για κάθε λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ