ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του ΣΕΓΑΣ στον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας

Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του ΣΕΓΑΣ στον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας
INTIME SPORTS

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τους 43.000 και πλέον δρομείς που θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου-που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας-και θα μεταφέρουν το μήνυμα της θέλησης και της Ειρήνης.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος, όπως κάθε χρόνο, στον αγωνιστή της ελευθερίας τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά ειδικά ο φετινός 33ος εντάσσεται στον εορτασμό των 70 ετών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με το μήνυμα του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, του Κορεάτη Μπαν Γκι Μουν, προς τους συμμετέχοντες.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, εμπεριέχει εκτός των άλλων και το σπουδαίο μήνυμα της συνεργασίας. Η καλύτερη απόδειξη σε αυτό είναι η αγαστή συνεργασία όλων εκείνων των φορέων-δημόσιου και ιδιωτικού τομέα-που συντονίζονται και δίνουν το δικό τους αγώνα για την επιτυχία της διοργάνωσης, που όπως κάθε χρόνο, αναλαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ.

Στο πλευρό του έχει τρεις σημαντικούς συνδιοργανωτές: την Περιφέρεια Αττικής – η οποία δίνει δυναμικό παρόν τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα.

Η συμβολή του Δήμου Μαραθώνα είναι μεγάλη και σημαντική στην αρχή του αγώνα, στο ταξίδι της Φλόγας – η αφή της οποίας γίνεται την παραμονή του αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα – σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί στο Δήμο Μαραθώνα, χιλιάδες δρομείς να αρχίζουν, αλλά είναι ο Δήμος Αθηναίων, που υποδέχεται πανηγυρικά τους νικητές, διότι νικητές είναι όλοι όσοι τερματίζουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού - και ειδικότερα το υφυπουργείο Αθλητισμού- που για δεύτερη χρονιά, ως θεσμικός συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου, συμβάλλει τα μέγιστα, αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που όχι μόνο βοηθούν στη διεθνή προβολή του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και στη σημασία της αυθεντικότητας του.

Στους θεσμικούς συνεργάτες της διοργάνωσης είναι και η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) της οποίας ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, είναι μέλος. Η AIMS έχει μεταφέρει την έδρα της στην Αθήνα και βοηθά όχι μόνο στη διοργάνωση του ετήσιου συμποσίου εκπροσώπων από μαραθώνιους από όλο τον κόσμο, αλλά και στο Gala, κατά το οποίο βραβεύονται οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι σε παγκόσμιο επίπεδο κατόπιν ψηφοφορίας.

Το δίκτυο των θεσμικών συνεργατών δεν τελειώνει εδώ. Στον ΣΕΓΑΣ και τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επίσης η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, που για 3η χρονιά στηρίζει τον ΑΜΑ και φέτος επικεντρώνει τις δράσεις της στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, που διαθέτουν το σύνολο του ιατρικού τους δυναμικού στο πλαίσιο του αγώνα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία που συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ειδικότερα τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΥτη τη ΣΤΑΣΥ καθώς και η ΤραινΟΣΕ, που διευκολύνουν τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. Τέλος μεγάλη συμβολή στην υποδοχή και τη μετακίνηση των σπουδαίων αθλητών που μετέχουν στον αγώνας έχουν ο Διεθνές Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η ΕΛ.ΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ