ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι μουσικές μου επιλογές στο τρέξιμο

Οι μουσικές μου επιλογές στο τρέξιμο

Ο 35ος Μαραθώνιος έριξε αυλαία, αλλά είμαστε εδώ για να σε προετοιμάσουμε για τον επόμενο. Ένα από τα βασικότερα: Η μουσική που θα σε συντροφεύει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Τρέξιμο χωρίς μουσική είναι για τους περισσότερους σαν ένας αγώνας ποδοσφαίρου χωρίς γκολ. Βαρετό. Δεν έχουν όμως κι άδικο. Ωστόσο, η μουσική δεν κάνει μόνο πιο ενδιαφέρον την προπόνηση και το τρέξιμο, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν δείξει διάφορες έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως, η σωστή επιλογή μουσικής μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τους χρόνους των δρομέων.

Ο καθένας φυσικά προτιμά να ακούσει κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά του, στο γραφείο, στο δρόμο. Γίνεται όμως να υπάρχει μία και μοναδική κατάλληλη μουσική που θα βελτιώσει το τρέξιμό σου; Αυτό φυσικά είναι μια εύλογη απορία, η οποία έχει και απάντηση. Η σωστή μουσική για τρέξιμο λοιπόν δεν έχει να κάνει τόσο με το είδος, όσο με τρία άλλα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει. Κι αυτά είναι το τέμπο, οι στίχοι που μπορεί να σε εμπνέουν και τέλος το πόσο μπορεί να ταιριάζει με τη διάθεσή σου.

Η συμμετοχή μου στα 5 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου με την Amstel Free Running Team με έκανε να το ψάξω λίγο παραπάνω και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, να μπεις και εσύ στο κλίμα.

Οι μουσικές μου επιλογές στο τρέξιμο

Αν επιλέγεις λοιπόν να πας για τρέξιμο πρωί πρωί, πριν καν βγει ο ήλιος (το κάνουν κάποιοι), τότε θα βοηθούσε να διαλέξεις έναν ήχο που να σου φτιάχνει το κέφι και να σου δίνει όρεξη να συνεχίσεις. Αν από την άλλη, η αγαπημένη σου ώρα για τρέξιμο είναι μετά τη δουλειά, όπως εμένα ας πούμε, μπορεί να σε βοηθήσει η κλασσική μουσική ή κάποιο είδος που ίσως θα σε έκανε να ξεχάσεις την υπόλοιπη ημέρα σου και να συγκεντρωθείς στο τρέξιμο.

Ποιο είναι όμως το μυστικό; Να επιλέξεις κομμάτια με το κατάλληλο τέμπο, το οποία θα ταιριάζουν ακριβώς στο ρυθμό που επιλέγεις να τρέχεις. Αν κάνεις έντονη προπόνηση, τότε ένα κομμάτι με περίπου 130 χτύπους το λεπτό είναι το κατάλληλο, ενώ αν πηγαίνεις λίγο πιο αργά, τότε μπορείς να επιλέξεις κομμάτια με λιγότερους χτύπους. Μπορείς να ελέγξεις τους χτύπους κάθε κομματιού με διάφορες εφαρμογές που θα βρεις στο διαδίκτυο.

Κράτα τα παραπάνω γιατί θα τα χρειαστείς. Όσο για τη δίψα που θα νιώσεις μετά το τέλος της προπόνησης, η Amstel Free, η μοναδική μπύρα με 0,0% αλκοόλ είναι η ιδανική επιλογή.

Τι περιμένεις; Βάλε τα ακουστικά σου και ξεκινάμε τρέξιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ