ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδέει τον αθλητισμό με τον τουρισμό"

"Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδέει τον αθλητισμό με τον τουρισμό"

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου κάθε χρόνο μεγαλώνει και σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, βοηθά σημαντικά και στον τουρισμό.

H Ρόδος προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους δρομείς και να διοργανώσει άψογα τον 5Διεθνή Μαραθώνιο του νησιού, που θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου, προσφέροντας σε όλους μία ξεχωριστή αθλητική, δρομική και τουριστική εμπειρία. Αυτό τόνισαν οι διοργανωτές του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ξενοδοχείο Best Western Plaza στο κέντρο της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου περνά πλέον στην φάση της «ενηλικίωσης». Αποτελεί ένα αγώνα θεσμό, ενώ η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατατάσσει στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή του αναγνώριση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Παπαβασιλείου πρόκειται για μία αθλητική εκδήλωση η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες, ενώ έχει στόχο την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο έτσι ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα του προορισμού κατά τη χαμηλή σεζόν. Το εγχείρημα αυτό παίρνει φέτος σάρκα και οστά, καθώς μεγάλοι τουρ οπερέιτορς περιλαμβάνουν τον μαραθώνιο στα πακέτα τους.

"Φέτος το όραμα της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό παίρνει σάρκα και οστά. Ύστερα από στοχευμένες και εντατικές προσπάθειες, ενεργοποιήθηκαν μεγάλοι tour operators, οι οποίοι έχουν εντάξει τον μαραθώνιό μας στα προϊοντικά τους πακέτα. Συγκεκριμένα η TUI Βελγίου έχει συνθέσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στον μαραθώνιο Ρόδου, τα οποία πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της.

Παράλληλα, η LTUR ξεκινά τις επόμενες ημέρες μέσω του δικτύου των τουριστικών της γραφείων αλλά και μέσω του διαδικτύου την προβολή και πώληση οργανωμένων πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο της Ρόδου.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τον αγώνα και για τον προορισμό. Είμαστε βέβαιοι ότι το παράδειγμα της TUI και της LTUR θα ακολουθήσουν και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς", δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Παπαβασιλείου.

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι ο 5 Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο πάντα της διαδικασίας σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η συμμετοχή στον αγώνα ομάδας αποτελούμενης από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ αλλά και από τοπικούς τουριστικούς φορείς. Όπως εξήγησε η κα Παπαβασιλείου, αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ίδια την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον κλασικό μαραθώνιο Αθηνών και θα βρει συνέχεια στη Ρόδο.

Μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση έκανε η κα Παπαβασιλείου λέγοντας ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα αδελφοποιηθεί με τον μαραθώνιο της Λάρνακας, ένα αγώνα ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν της Ρόδου.

Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα καθιστώντας εφικτή τη διοργάνωση και κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο και όλους τους παράλληλους αγώνες προκειμένου να τ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής δήλωσε ότι η διοργάνωση μπορεί να αναδείξει το νησί της Ρόδου ως παγκοσμίου φήμης κέντρο αθλητισμού.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνουμε τον Μαραθώνιο Ρόδου. Αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση έχει αναδείξει το νησί μας στο κέντρο αθλητισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πρέπει να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ραντεβού στην πλατεία δημαρχείου στις 29 Απριλίου», είπε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Βασίλειος Ζήκας στάθηκε στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, υποσχόμενος ένα ακόμη ποιοτικό και επιτυχημένο αγώνα.

«Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων (Περιφέρεια Ν.Α., του Δήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες.

Κινούμαστε σε τρεις πυλώνες:

  • Αθλητική συμμετοχή - κινητοποίηση των πολιτών του νησιού για άθληση σε όλες τις ηλικίες με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό.

  • Αθλητικός τουρισμός - Ανάδειξη της ιστορικής, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

  • Ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Όλοι εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για έναν ποιοτικό και πετυχημένο αγώνα που θα είναι για όλους μια αξέχαστη εμπειρία και για τη Ρόδο ένα ξεχωριστό γεγονός», δήλωσε ο κ. Ζήκας.

Ο κ. Μιχάλης Παυλούς, εκπροσωπώντας την κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί μία επιτυχημένη και διεθνοποιημένη αθλητική εκδήλωση. Για πρώτη φορά φέτος τουριστικοί φορείς επενδύουν στο μαραθώνιο της Ρόδου. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός στόχος των συνδιοργανωτών και κυρίως της Περιφέρειας ο οποίος πλέον Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το νησί της Ρόδου να αναπτύξει και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στον στόχο της επέκτασης της τουριστικής σεζόν.

Εκπροσωπώντας τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ θα ευχηθώ καλή επιτυχία στην φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου της Ρόδου».

Ο Τεχνικός Διευθυντής Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Νίκος Πολιάς είπε ότι το 60% των μέχρι τώρα εγγραφών έχουν γίνει από το εξωτερικό και είπε ότι φέτος θα σημειωθούν ρεκόρ επιδόσεων και συμμετοχών. Συγκεκριμένα ο κ. Πολιάς δήλωσε: «Έχει αποκτηθεί πλέον μία μεγάλη εμπειρία απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στους διάφορους τομείς οργάνωσης του Μαραθωνίου της Ρόδου μία μεγάλη εμπειρία. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους δρομείς απ΄όλο τον κόσμο και στους Έλληνες μία πολύ καλή εμπειρία. Η διοργάνωση δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Έχουν γίνει πολλές κινήσεις για την αναβάθμιση της διοργάνωσης φέτος, όπως π.χ. το νέο σάιτ το οποίο είναι λειτουργικό και έχει βοηθήσει στις εγγραφές. Επίσης η θέσπιση των χρηματικών επάθλων στους νικητές, αναμένουμε ότι θα αναβαθμίσει το αγωνιστικό κομμάτι προσελκύοντας καλύτερους δρομείς. Ήδη οι κινήσεις που γίνονται για την προώθηση του Μαραθωνίου στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς. Το 60% των μέχρι τώρα συμμετοχών είναι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών είναι η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα προηγούμενα επίπεδα συμμετοχής σε όλους τους αγώνες ενώ αναμένουμε και ρεκόρ επιδόσεων».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δηλώνοντας ότι αποτελεί χρέος για την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του Υπουργού αναφερόταν: «Χαιρετίζω και καλωσορίζω στο δήμο μας τον 5 Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου. Είναι μεγάλη τιμή για το νησί μας να φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση καθώς ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μία ευκαιρία να προβληθούν ο τουρισμός, ο πολιτισμός, τα νησιά μας και η χώρα μας εν γένει. Η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει αυτό το εγχείρημα και χρέος μας είναι να συμβάλουμε σε όλες τις αθλητικές προσπάθειες που έχουν υγιείς βάσεις και αγγίζουν το πλατύ κοινό. Εύχομαι οι πολίτες της Ρόδου να αγκαλιάσουν αυτή την αθλητική δράση και να δώσουν το παρών με την ενεργή τους συμμετοχή. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον 5 Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου καλή επιτυχία και να χαρούν την εμπειρία».

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία κρατήσεων , επικοινωνήστε με την οργανωτι κή επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 (09.00-13:00) ή στείλτε μήνυμα στο [email protected]

Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova. Η πρώτη συνδρομητική πλατφόρμα στη χώρα, στηρίζει τη διοργάνωση όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και με τη συμμετοχή της ομάδας της #NovasportsRunningTeam που συμμετέχει σε δρομικά events ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Nova για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επίσης στην ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο.

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται στο www.rhodesmarathon.gr .

Εγγραφές γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (09.00-13.00) και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην οδό Βύρωνος 1. Ο Μ αραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ