Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου γίνεται οικολογικός

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποκτά νέο οικολογικό πρόσωπο με κεντρικό σύνθημα "Nafplio Marathon- Go ECO".

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018 ανακοινώνει τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων!

 Tο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου Ναυπλίου περιλαμβάνει τις δράσεις:

  • Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων.
  • Πρόγραμμα Συλλογής & επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά».
  • Διανομή επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας στους συμμετέχοντες δρομείς.
  • Εκπαιδευτική ημερίδα με την συνεργασία του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard

Η ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών καθώς και το πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης των αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο-Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+»

Κατά ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων θα τοποθετηθούν χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης στους ενδιάμεσους σταθμούς εξυπηρέτησης των δρομέων καθώς και στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα, για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για τελικό διαχωρισμό κι ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα σε σηματοδοτημένο σημείο στο κέντρο εγγραφών στο ΦΟΥΓΑΡΟ Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Μαρτίου 10:00 – 20:00 και στην γραμματεία αγώνα την Κυριακή 4 Μαρτίου από τις 07:45 μέχρι το πέρας του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ προσφέροντας αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος.

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία ...

Δεν έχουν τρύπες τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει, δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις

* Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Ας προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί τον αγώνα!

Στο Ναύπλιο η περιοχή πλησίον του Φρούριου καθώς και η νότια ακτή είναι ενταγμένη στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας Natura 2000, με πολλά προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει μια λεσβιακή σκηνή πραγματικά σέξι

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24