ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"O καλύτερος Νυχτερινός όλων των εποχών"

"O καλύτερος Νυχτερινός όλων των εποχών"
MOTIONTEAM

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα γίνει το Σάββατο (14/10).

Την υπόσχεση για τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο "Νυχτερινό" όλων των εποχών έδωσαν οι διοργανωτές στην επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα γίνει το Σάββατο (14/10).

Η παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε τη Δευτέρα (9/10) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι τελευταίες 2.000 θέσεις θα διατεθούν στο κέντρο εγγραφών κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 12/10 (ώρες 10:00-19:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο φετινός αγώνας αναμένεται να προσελκύσει περίπου 20.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45, με τη δύση του ήλιου) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Η Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων) τόνισε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΜΕΑΣ Τρίτων για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή της ανάθεσης των καθηκόντων της προέδρου του ιστορικού σωματείου μας. Θέλω να σας προσκαλέσω όλους στο μεγάλο νυχτερινού πάρτυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου. Ο δικός μου ρόλος έχει ως αντικείμενο την εξωστρέφεια, στόχος μας είναι η συνέργεια με τους φορείς της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις δύο μεγάλες διοργανώσεις μας. Ο ‘Νυχτερινός και ο ‘Μέγας Αλέξανδρος' είναι προϊόντα αθλητικού τουρισμού, που θέλουμε να τα προβάλουμε στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη με τη βοήθεια όλων, γι' αυτό χαίρομαι που έχουμε κοντά μας ισχυρούς υποστηρικτές, θεσμικούς φορείς και χορηγούς, που αγαπούν τον τουρισμό στην πόλη και θέλουν όλοι ως μία ομάδα να ανεβάσουν τις δύο διοργανώσεις ακόμα ψηλότερα".

Από την πλευρά της η Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.) δήλωσε: "Ο ‘Νυχτερινός' είναι το ‘παιδί' του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος'. Στον Δρόμο των 5.000 μ. θα δοθούν πέντε εκκινήσεις, μία για κάθε 3.000 συμμετέχοντες. Καταλαβαίνετε για τι μέγαλο γεγονός μιλάμε. Όταν βρεθήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν άνθρωποι που μας είπαν ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εφόσον έχει και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πέρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι οι δύο διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Είναι κάτι που δυναμώνει, γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο και μας βάζει σ' αυτή την τροχιά του αθλητικού τουρισμού, που είναι πολύ μεγάλο γεγονός. Και ακόμα μεγαλύτερο γεγονός, το ότι επιτυγχάνει την συνεργασία όλων των φορέων.

Και επιπλέον, το ότι θα υπάρχει ανταπόδοση σε πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που επίσης συμμετέχουν, δείχνει αυτό που λέμε ότι η σπίθα του Έλληνα ίσως σβήνει εύκολα αλλά από την στάχτη ξαναγεννιέται και αυτό γίνεται κάθε χρόνο σ' αυτές τις δύο σπουδαίες διοργανώσεις. Καλή μας επιτυχία λοιπόν και όσοι δεν τρέχουμε, συμμετέχουμε περπατώντας!"

Η Σόνια Τσεκίνη (μαραθωνοδρόμος) επεσήμανε: "Κάθε χρόνο τρέχω σ' αυτή την υπέροχη διαδρομή. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μας αγκαλιάζει και μας δίνει θετική ενέργεια. Σας ευχαριστώ που τιμάτε τον αγώνα μου, την προσπάθεια που κάνω. Συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση, ελπίζω το Σάββατο να πάρει μέρος όλη η Θεσσαλονίκη και να έρθουν δρομείς σε όλη την Ελλάδα. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ' στη χορηγό μου, Kosmocar - Volkswagen".

Τέλος, ο Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης) είπε: "Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη διοργανώσεις που θα έχουν πολλαπλό χαρακτήρα και δεν θα είναι μόνο αθλητικές. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου ότι έχει επιτευχθεί ένα μικρό θαύμα, όμως εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να φτάσουμε στο υψηλότατο επίπεδο που οραματιζόμαστε, να μυήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας στον αθλητισμό υγείας και να καταστήσουμε και την πόλη μας ένα παγκόσμιο προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η παρουσία όλων σας μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε προς τούτο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ