ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Τάσσης νικητής με ρεκόρ στο 10χλμ, η Πριβιλέτζιο στις γυναίκες

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Τάσης ήταν ο μεγάλος νικητής των 10χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Η νέα γενιά δρομέων έδειξε για μία ακόμη φορά πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της συνέχειας. Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. Wind στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το πέτυχε 30.29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τάσσης, ο οποίος την περασμένη άνοιξη ήταν νικητής στον Ημιμαραθώνιο, ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη νέα χρονιά. Επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο (30.50) - δικό του - ρεκόρ διαδρομής πέτυχε και ο δεύτερος της απόστασης, ο Χρήστος Καλλίας, που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.40. Ο 20χρονος Νίκος Σάκης κατέλαβε την τρίτη θέση με 30.59 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

"Ενιωθα καλά, ήταν για μένα εύκολος αγώνας και πήγε καλά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια μου και την επίδοσή μου, αν και ήθελα να τρέξω κάτω από 30 λεπτά. Δεν πειράζει, γιατί στόχευα και στη νίκη. Συνεχίζω τώρα για το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 10.000μ." τόνισε ο Γιώργος Τάσσης.

Ο Χρήστος Καλλίας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, είπε: "Ηταν πολύ όμορφος αγώνας, είχε έντονο συναγωνισμό και χαίρομαι που νίκησε ο Τάσσης με τον οποίο είμαστε στο ίδιο γκρουπ και κάνουμε μαζί προπόνηση. Βοήθησε και ο καιρός και κάθε χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό καθώς και τους χορηγούς μου".

Τέλος ο Νίκος Σάκης δήλωσε: "Πέρυσι είχα τρέξει στα 5.000 μέτρα, φέτος αποφάσισα να αγωνιστώ στα 10.000 μέτρα. Είναι μια γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού,'Ηθελα με τον προπονητη μου Μιχάλη Αναγνώστου να δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν. Συνεχίζουμε έχοντας πάρει δύναμη από αυτό τον υπέροχο αγώνα".

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με 35.23 έκοψε την κορδέλα του τερματισμού. Λίγα δευτερόλεπτα πίσω της, τερμάτισε η συναθλήτρια της, Αναστασία Καρακατσάνη, η πολυνίκης στην απόσταση με πέντε νίκες, με 35.51, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από την Χάνα Μπρουκς (36.43). Η νεαρή Γλυκερία Σκάρκου ήταν τέταρτη με 37.41.

Η νικήτρια του αγώνα, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, δήλωσε: "Είχα δυνάμεις, δεν το περίμενα αυτή την εποχή, αλλά είχα καλή συναγωνίστρια την Αναστασία Καρακατσάνη που με πίεσε και κρατήθηκα, άνοιξα ρυθμό, έβαλα ταχύτητα και ήταν η μέρα μου και κέρδισα. Όπως και να’ χει ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν. Ο μεγάλος στόχος είναι ο μαραθώνιος του Άμστερνταμ την άνοιξη, όπου θέλω μια καλή επίδοση που θα βοηθήσει για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Στα πλαίσια αυτά θα πάω προετοιμασία τον Δεκέμβριο στην Καλαμάτα με τους προπονητές μου Γιάννη Περήφανο και Μανώλη Χάντζο".

Η Αναστασία Καρακατσάνη είπε: "Ο αγωνας ήταν πολύ συναρπαστικός. Φάνηκε όμως η έλλειψη προπόνησης για εμένα καθώς βρίσκομαι στην αρχή της χρονιάς. Θα βάλω πολλά ακόμα χιλιόμετρα στην προπόνηση μου για να είμαι έτοιμη στους αγώνες που έχω βάλει στόχο στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου".

Από την πλευρά της η Γλυκερία Σκάρκου επεσήμανε: "Ηταν η πρώτη φορά που έτρεξα 10 χιλιόμετρα και δυσκολεύτηκα κάπως, αλλά δεν ήταν τόσο δύσκολα όσο περίμενα. Είχε κόσμο στη διαδρομή και μας βοήθησε και τους ευχαριστώ. Ηταν πολύ όμορφα και θέλω να ξανατρέξω σε αυτόν τον αγώνα…"

Στη απόσταση των 10χλμ. Wind συμμετείχαν περίπου 9.000 δρομείς όλων των ηλικιών, που πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ