ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Δημητράκης και Κυριακοπούλου επικράτησαν στα 5χλμ.

36ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 / 5ΧΛΜ - 10ΧΛΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
36ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 / 5ΧΛΜ - 10ΧΛΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Δημητράκης τερμάτισε πρώτος στον αγώνα 5 χλμ στους άνδρες, ενώ μετά από μεγάλη μάχη στις γυναίκες επικράτησε η Ανθή Κυριακοπούλου.

Με τους καλύτερους οιωνούς και τον καλό καιρό για σύμμαχο ξεκίνησε η μεγάλη ημέρα για τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό. Στις 7.45 δόθηκε η εκκίνηση για τον πρωινό αγώνα των 5 χλμ Wind και λίγα λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Δημητράκης μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και με 14.47 έκοψε την κορδέλα σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην απόσταση στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Παράλληλα ο έμπειρος αθλητής βελτίωσε το 14.49 του Χρήστου Καλλία, που ήταν το ρεκόρ διαδρομής.

"Είμαι ευχαριστημένος που αγωνίστηκα ακόμη μια φορά σε αυτή τη διαδρομή. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω. Η συμμετοχή μου έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον κλειστό στίβο με αποκορύφωμα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκωβης. Ελπίζω να είμαι και του χρόνου εδώ", είπε ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ. Μεγάλη μάχη έδωσαν οι αθλητές που ακολούθησαν, με τον Μάριο Αναγνώστου να τερματίζει σε 15.05 και τον Θάνο Καλάκο να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο πάνω στο νήμα με 15.25, έναντι του Αλέξανδρου Σούκουλη που πέτυχε 15.26.

"Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στο πεντάρι του Αυθεντικού και ήταν πολύ ωραία. Είχε ανηφόρα στην αρχή και με κούρασε λίγο με αποτέλεσμα ο πρώτος να ξεφύγει αρκετά. Η διαδρομή πάντως ήταν πολύ ωραία, είναι μία μεγάλη γιορτή αυτός ο αγώνας και πάντα είναι ωραίο το συναίσθημα να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο", είπε ο Μάριος Αναγνώστου. Από την πλευρά του ο Θάνος Καλάκος, δήλωσε: "Ήταν μία ωραία κούρσα και ήταν η τρίτη φορά για μένα που τρέχω σε αυτό τον αγώνα. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος καθώς είχε πολλούς καλούς αθλητές και είναι πραγματικά όμορφο να μπαίνεις σε αυτό το Στάδιο και να τερματίζεις".

36ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 / 5ΧΛΜ - 10ΧΛΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
36ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 / 5ΧΛΜ - 10ΧΛΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

* Η στιγμή του τερματισμού των τριών πρώτων αθλητριών στα 5 χλμ. Από αριστερά Ανθή Κυριακοπούλου, Δάφνη Λαβασά και Ζωή Ανδρικοπούλου

Μάχη έγινε στις γυναίκες με την Ανθή Κυριακοπούλου να επικρατεί πάνω στη γραμμή του τερματισμού με 17.28, που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στην απόσταση. Η νεάνιδα Δάφνη- Ευτυχία Λαβασά ακολούθησε με 17.30 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει καλές παρουσίες και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η τριάδα έκλεισε με την Ζωή Ανδρικοπούλου, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan.gr, που σημείωσε 17.32.

"Είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω, αλλά η πρώτη που κερδίζω. Αισθάνθηκα περισσότερο κρύο από όσο περιμένα. Ο ανταγωνισμός όμως ήταν πολύ δυνατός κάτι που φάνηκε ειδικά στα τελευταία μέτρα", είπε η Ανθή Κυριακοπούλου. Από την πλευρά της η Δάφνη Λαβασά είπε: "Είχα ξανατρέξει πέρσι εδώ, κάνοντας μάλιστα το πρώτο πεντάρι στην καριέρα μου, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Ήμουν καλύτερα, ήξερα τη διαδρομή και βελτιώθηκα. Θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ και να εκπροσωπήσω κάποια στιγμή την Ελλάδα".

"Λατρεύω την ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου αγώνα. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου όταν τερματίζω στο Καλλιμάρμαρο. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να αγωνιστώ πέρυσι μου έδωσε έναν επιπλέον κίνητρο για φέτος. Με εντυπωσιάζει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μέρος στη γιορτή του αθλητισμού", κατέληξε από την πλευρά της η Ζωή Ανδρικοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ