ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Αναμένονται μεγάλες μάχες σε όλες τις αποστάσεις

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι μονομαχίες των Ελλήνων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες αγώνων στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/11).

Η παλιά με τη νέα φουρνιά αθλητών του μαραθωνίου θα τεθεί αντιμέτωπη στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει την Κυριακή, παράλληλα με τον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Ο Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναϊκός ΑΟ), ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη νέα φουρνιά, αφού ασχολείται με το αγώνισμα λιγότερα από τρία χρόνια, είναι ο νικητής στην περσινή διοργάνωση και ο αθλητής που στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, παίρνει το βάπτισμα του φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης πρώτης θέσης. Ο δρομέας του Χρήστου Παπαχρήστου έχει αποκτήσει τις εικόνες που χρειάζεται ένας μαραθωνοδρόμος, αφού ασχολείται πλέον συστηματικά με το αγώνισμα από το 2016 και δείχνει σε θέση να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο κυνηγώντας παράλληλα επίδοση καλύτερη από το 2.27.21.

Ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) μπορεί να προέρχεται από τραυματισμό και να μην είναι απόλυτα έτοιμος, ωστόσο δεν παύει ναι είναι ένας αθλητής, με εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί τον εαυτό και τις συνθήκες στην επίπονη διαδρομή. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ δεν θα αποτελέσει έκπληξη ακόμη κι αν μπει πρώτος στο Παναθηναϊκό στάδιο, κάτι που έκανε στο παρελθόν τέσσερις φορές. Στην εμπειρία του ποντάρει και ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Παναθηναϊκός), νικητής του 2009 και 2011. Ο 40χρονος δρομέας πέρυσι ήταν τέταρτος και φέτος ευελπιστεί να επιστρέψει στο βάθρο. Ο Παναγιώτης Καραϊσκος (ΠΓΣ) το 2017 έκανε την έκπληξη τερματίζοντας τρίτος, κάτι που επιδιώξει να πετύχει και φέτος. Ο Καραϊσκος , το καλοκαίρι μετείχε με την εθνική ομάδα στοπ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και θεωρείται και αυτός νέος στο αγώνισμα. Ρόλο στην κούρσα θα έχουν και οι Ευαγγελίδης (ΑΟ Καβάλας), Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) και Μίνο (ΑΟ Μυκόνου).

Η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) επέλεξε φέτος να ανέβει μέτρα και από τα 10.000 μ. να ασχοληθεί με τον μαραθώνιο. Ήδη μέσα στη χρονιά είχε δύο συμμετοχές σε ημιμαραθώνιο δρόμου και την Κυριακή θα κάνει την πρώτη της απόπειρα να τερματίσει σε μαραθώνιο. Η νεαρή δρομέας ευελπιστεί να συνδυάσει το ντεμπούτο της στο αγώνισμα με ένα καλό πλασάρισμα, γιατί και όχι με τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος), ποντάρει στην εμπειρία και τη δουλειά και φαίνεται πως μπορεί να ανέβει και φέτος στο βάθρο και να βελτιώσει την τρίτη θέση, που κατέκτησε πέρυσι. Με προοπτική να κατακτήσει το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, θα πάρει μέρος στον αγώνα και η Γλυκερία Τζιατζιά (Παναθηναϊκός ΑΟ), που πέρυσι έκανε ντεμπούτο στην αυθεντική διαδρομή, προερχόμενη από τους αγώνες βουνού. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού), η οποία έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως μπορεί να διεκδικήσει καλές παρουσίες.

Πολυνίκης στους Άνδρες είναι ο Νίκος Πολλιάς και στις γυναίκες η Γεωργία Αραμπατζή επτά νίκες αμφότεροι. Στους Άνδρες ο Χριστόφορος Μερούσης έχει τέσσερις νίκες και στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη τρεις.

Μαραθώνιος Αθήνας: Αναμένονται μεγάλες μάχες σε όλες τις αποστάσεις

Πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου (Κυριακή, 11/11), η οποία θα δοθεί στις 9.00, θα έχουν γίνει τα 5χλ. και 10χλμ. με την παρουσία χιλιάδων δρομέων, αλλά και πολλών πρωταθλητών μας.

Στα 5χλμ Ανδρών ξεχωρίζουν οι Κώστας Δρόσος, Ανδρέας Δημητράκης, Θάνος Καλάκος και Μάριος Ανανγώστου και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Ανθή Κυριακοπούλου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Ελένη Λευκοπούλου και Αναστασία Μαρινάκου. Νικητής πέρυσι στους Άνδρες ήταν ο Γιώργος Τάσσης και στις γυναίκες η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο μαραθώνιο, Ρόουζ Τζελίμο.

Στα 10χλμ. ο περσινός νικητής Χρήστος Καλλίας θα πάρει και φέτος θέση εκκίνησης, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει και ο Γιώρος Τάσσης, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και του νεαρού Νίκoυ Σάκη, που επίσης το καλοκαίρι ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του εντός και εκτός συνόρων.

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο θα κυνηγήσει τη νίκη στα 10χλμ., όπως και η Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία επικρατούσε διαδοχικά από το 2012 έως το 2016 ενώ με 34.59 έχει και το ρεκόρ διαδρομής. Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Μάγδα Γαζέα, που φέτος επέλεξε αν ρίξει τα μέτρα, αλλά και η νεαρή Μοσχούλα Μανούσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ