ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κουταρέλλη: "Νίκη είναι η συμμετοχή"

Κουταρέλλη: "Νίκη είναι η συμμετοχή"

Στην εκπομπή "Πρωινό στις 8" του Sport24 Radio 103,3 με τον Αντώνη Κύρικο φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Spetses mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Spetses mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8» με τον Αντώνη Κυρίκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Sport24 Radio 103,3:

Για την πέμπτη χρονιά του Spetses mini Marathon: «Αρχικά να ευχαριστήσω το Sport24 που μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Είναι συγκινητικό για εμένα να συνεχίζεται ένας αγώνας, που ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από πέντε χρόνια για να γίνει μία γιορτή του αθλητισμού εκτός των αστικών κέντρων.

Είναι ελπιδοφόρο καθώς έχει βρει μιμητές και σε άλλα νησιά. Ήταν ένα παράτολμο εγχείρημα που άρχισε το 2011, με στόχο να παρατείνουμε την τουριστική σεζόν. Είχαμε τη βοήθεια του εκπληκτικού δημάρχου, του κ. Λυράκη, αλλά και εκπληκτικών ανθρώπων, που όλοι κατάλαβαν ότι η διοργάνωση πρέπει να χτιστεί βήμα βήμα, με ορίζοντα πέντε ή δέκα ετών. Στην Ελλάδα έχουμε χορτάσει από πυροτεχνήματα. Μοναδικό παλμό δίνουν οι εθελοντές που έχουν σλόγκαν το «Ενέπνευσε και εμπνεύσου», ενώ και οι επιχειρήσεις κάνουν ειδικές τιμές.

Το έχουμε δουλέψει αρκετά, θέλουμε να προσελκύσουμε και κόσμο από το εξωτερικό και να γίνει μία διοργάνωση αντάξια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Είναι μεγάλη και η προσπάθεια των χορηγών, με τους περισσότερους από τους οποίους είμαστε πέντε χρόνια μαζί και προσεγγίζουν το γεγονός με κοινωνικό τρόπο. Επίσης, υπάρχουν αθλητές που θα τρέξουν για φιλανθρωπικό σκοπό και όχι μόνο από Ελλάδα, καθώς ένας Τούρκος και ένας Αυστραλός θα συγκεντρώσουν χρήματα για οργανισμούς από τις χώρες τους. Αυτό δείχνει το διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης. Σίγουρα, όλοι έχουμε μειώσει τους προϋπολογισμούς μας, αλλά αν κάποιος περνάει καλά και το κάνει με ασφάλεια, χαρά, δημιουργία σε μία γιορτή θα το βάλει στο μπάτζετ του. Είναι μία διοργάνωση που μπορεί να συμμετάσχει όλη η οικογένεια, από τα παιδιά μέχρι και τον παππού.

Παράλληλα, αγκαλιάζουμε και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Για μας ισχύει το ρητό ότι νίκη είναι η συμμετοχή. Φυσικά είναι χαρά μας να φιλοξενούμε κορυφαίους αθλητές, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Αθανασία Τσουμελέκα και άλλοι. Θα έρθει φέτος σύσσωμη η εθνική ομάδα κολύμβησης με τον προπονητή της τον Νίκο Γέμελο. Είναι πολύ σημαντικό το κολυμβητικό σκέλος, με τον αγώνα να είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, και θέλω να σας πληροφορήσω πως η θερμοκρασία της θάλασσας αυτή την εποχή είναι υπέροχη.

Επίσης, υπάρχουν τα 25 χλμ, που είναι εξαιρετική προπόνηση για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας, σε μία δύσκολη διαδρομή, καθώς στις Σπέτσες υπάρχουν αρκετές υψομετρικές διαφορές. Πολύ ωραίες διαδρομές είναι τα 10 και τα 5 χλμ, όπου στην τελευταία διαδρομή βλέπεις μαμάδες με παιδιά, ζωάκια και ανθρώπους της 3ης ηλικίας, καθώς υπάρχει και η κατηγορία για μεγαλύτερους από 90 ετών».

Για το μήνυμα της διοργάνωσης: «Φυσικά της συμμετοχής. Εμείς λέμε ελάτε να περάστε καλά! Οι Σπέτσες είναι ένα μαγικό νησί, με μαγικούς ανθρώπους και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μαζί με 12.000 άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ