ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κορυφαίοι αθλητές στον 4ο διεθνή νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Κορυφαίοι αθλητές στον 4ο διεθνή νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
NIKOS ALEVROMYTIS - WWW.ALEN.GR

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται ανάμεσα στους περισσότερους από 20.000 δρομείς από 53 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται ανάμεσα στους περισσότερους από 20.000 δρομείς από 53 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που για άλλη μια χρονιά συντρίβει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αλλά και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου στις 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης), στην κατηγορία ανδρών, θα αναμετρηθούν αθλητές όπως ο θριαμβευτής του 2013 και πρωταθλητής του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Γκελαούζος.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η νικήτρια των 5.000 μ. στη διοργάνωση του 2012 Δήμητρα Ιορδανίδου και η επίσης εκπρόσωπος του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Ελευθερία Παπαδοπούλου.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες έχει δηλώσει συμμετοχή ο νικητής του 2012 και 3ος στον περσινό αγώνα Μάριος Αποστολίδης, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσα η νικήτρια των δύο προηγούμενων ετών Μαργαρίτα Ντίνα, που θα διεκδικήσει το «3 στα 3».

Οι ξεχωριστές παρουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. θα βρεθούν αρκετά ακόμη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, του χθες και του σήμερα: Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Βούλα Πατουλίδου, ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, καθώς και οι πανελληνιονίκες του στίβου Μιχάλης Δαρδανελιώτης και Τηλέμαχος Ρούτας, θα αφήσουν το στίγμα τους στη νυχτερινή γιορτή δρόμου της Θεσσαλονίκης.

Μοναδική λάμψη υπόσχονται και οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες του στίβου Πηγή Δεβετζή, Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, οι Ολυμπιονίκες της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και Ευαγγελία Ψάρρα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάργκας και η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου περιλαμβάνονται στην επίλεκτη ομάδα δρομέων, με την οποία θα τρέξουν επίσης η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης δρ. Κυριακή Ουδατζή, αλλά και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.

Επιπλέον, ένα σημαντικό μήνυμα θα στείλουν μέσα από τη δική τους παρουσία η 17χρονη κωφάλαλη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα και ο 94χρονος Φώτης Πετρίδης, ο γηραιότερος δρομέας της διοργάνωσης.

Με τις δικές τους ομάδες θα τρέξουν οι 49 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από το δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thessalonikihalfmarathon.org.

Ελάχιστες θέσεις απέμειναν, εξαντλούνται την Παρασκευή (9/10)

Ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων για ενήλικους δρομείς έχει απομείνει για τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και θα διατεθεί με σειρά προτεραιότητας την Παρασκευή (09/10), σε όσους προσέλθουν έγκαιρα στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα είναι ανοιχτό στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Οι περισσότερες από τις 2.000 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων διατέθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Πέμπτη 08/10) και όλα δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των δρομέων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση θα ξεπεράσει τις 20.500, δημιουργώντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ.

Παράλληλα, από το Κέντρο Εγγραφών στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν αύριο (Παρασκευή 09/10), από τις 10:00 έως τις 19:00, τον αθλητικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι είχαν δηλώσει έγκαιρα την συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Διευκρινίζεται ότι οι 2.000 δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή δεν θα έχουν επιπρόσθετη χρέωση για την εγγραφή τους και θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός από το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ