ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κιπτσόγκε και Τσερουιγιότ νίκησαν στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Mo Farah, center, runs at the start of the London Marathon in central London, Sunday, April 22, 2018, passing a video screen showing Britain's Queen Elizabeth II pressing a button in Windsor Castle, that started the race. (Adam Davy/PA via AP)
Mo Farah, center, runs at the start of the London Marathon in central London, Sunday, April 22, 2018, passing a video screen showing Britain's Queen Elizabeth II pressing a button in Windsor Castle, that started the race. (Adam Davy/PA via AP) AP

Με κενυατική κυριαρχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, καθώς δρομείς από τη συγκεκριμένη χώρα πήραν την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες. Οι Κιπτσόγκε και Τσερουιγιότ έκοψαν πρώτοι τη γραμμή του νήματος.

Με κενυατική κυριαρχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, καθώς δρομείς από τη συγκεκριμένη χώρα πήραν την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε πανηγύρισε για τρίτη φορά τη νίκη στον αγώνα της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς, μετά την επικράτησή του το 2015 και το 2016, τερμάτισε σήμερα πρώτος με επίδοση 2:04:17, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Τόλα Σούρα Κιτάτα από την Αιθιοπία (2:04:49).

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μο Φάρα, ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ Βρετανίας στην απόσταση. Ο 35χρονος -σομαλικής καταγωγής- αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2:06:21 και έσπασε το ρεκόρ του Στιβ Τζόουνς (2:07:13), το οποίο κρατούσε από το 1985.

Στο μεταξύ, η Βίβιαν Τσερουιγιότ έκανε την έκπληξη στις γυναίκες και επικράτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Μαραθώνιο του Λονδίνου. Η 34χρονη δρομέας κάλυψε την απόσταση σε 2:18:31, η Μπρίγκιντ Κοσγκέι ολοκλήρωσε το κενυατικό "1-2" με επίδοση 2:20:13 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Τάντελετς Μπέκελε από την Αιθιοπία (2:21:40).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαβορί στον Μαραθώνιο των γυναικών, η Μέρι Κεϊτάνι από την Κένυα, η οποία μετράει τρεις νίκες στη βρετανική πρωτεύουσα, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση (2:24:27).

Adam Davy/PA via AP

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ