ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κάθε φέτος και καλύτερα

Κάθε φέτος και καλύτερα

Το επετειακό 5o Spetses Mini Marathon κέρδισε ακόμα και τον καιρό και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση.

Μια διοργάνωση, ένα νησί, κορυφαίοι αθλητές, χιλιάδες συμμετοχές. Αν η συλλογικότητα, η δημιουργικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι αναζητούν έκφραση και πράξη τότε σίγουρα τα βρήκαν στις Σπέτσες και στο Spetses Mini Marathon. Η τριήμερη αθλητική γιορτή, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου και το sport24.gr ήταν εκεί ψυχή και σώμα.

Όταν κλείνεις πέντε χρόνια, το ένα πιο επιτυχημένο από το άλλο, τότε καμαρώνεις και είσαι θεσμός. Αυτό ισχύει για το 5ο Spetses Mini Marathon που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Πάνω από 12.000 άνθρωποι , όλων των ηλικιών, έδωσαν το παρών και έλαβαν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα σε ένα πανέμορφο μέρος και έχοντας δίπλα τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Κέλλυ Αραούζου, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Αθανασία Τσουμελέκα, ο Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομύδας, η Ντενίζ Δημάκη, η Μάγδα Γαζέα, οι παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταλξιδάρης, ο 16χρονος παρατριαθλητής Νίκος Παπαγγελής κ.α.

Όλο το νησί Spetses Mini Marathon

Από τα πρώτα λεπτά που βρίσκεσαι στο νησί συνειδητοποιείς πως όλα κινούνται και ανασαίνουν γύρω από την διοργάνωση. Η αεικίνητη πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαρίνα Κουταρέλλη φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, οι συνεργάτες της είναι παντού για να διευκολύνουν τους συμμετέχοντες και οι Σπετσιώτες πανέτοιμοι να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς γιατί Spetses Mini Marathon σημαίνει εθελοντισμός.

Κάθε φέτος και καλύτερα

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της διοργάνωσης είναι η εθελοντική συμμετοχή όλων των κατοίκων του νησιού. Μικροί- μεγάλοι δίνουν το καλύτερο τους εαυτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Ηλικιωμένες γυναίκες στο πεζούλι του σπιτιού τους δίνουν οδηγίες στους δρομείς για την διαδρομή, παιδιά στην τροφοδοσία, νέοι και νέες να κουβαλήσουν, να στήσουν υλικό, να ενημερώσουν και να μας γλυκάνουν όπως έκαναν οι καταπληκτικές σε ζαχαροπλαστική τέχνη γυναίκες του νησιού με τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» στην πλατεία του Ποσειδωνίου. Αφού δεν πάμε για ρεκόρ και είμαστε εδώ για την αξία της συμμετοχής, ας απολαύσουμε και τις τοπικές γεύσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν παρομοίωσαν το νησί με ένα «μικρό ολυμπιακό χωριό» και συμφώνησαν πως ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που τους φέρνει στις Σπέτσες. Δεν πέφτουν και πολύ έξω καθώς στο 5ο Spetses Mini Marathon υπήρξαν συμμετοχές από 37 χώρες. Άνθρωποι από της Ηνωμένες Πολιτείες έως την Αυστραλία ήρθαν στην Σπέτσες με σκοπό να συμμετάσχουν στην γιορτή. Ανάμεσα στους Σπετσιώτες εκείνος που ίσως καμάρωνε περισσότερο ήταν ο Δήμαρχος του νησιού, κος Παναγιώτης Λυράκης. Ο θεσμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την θητεία του καθώς ήταν νεοεκλεγείς όταν διοργανώθηκε το 1ο Spetses Mini Marathon: «Όλοι οι Σπετσιώτες, μικροί και μεγάλοι, το αγκαλιάσαμε και έχει γίνει θεσμός για την Ελλάδα και όχι μόνο. Εδώ ισχύει το κάθε φέτος και καλύτερα».

Κάθε φέτος και καλύτερα

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε της Παρασκευή 9 Οκτωβρίου με τους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες. Παιδιά από 8-15 ετών κολύμπησαν 150μ και 300μ από την παραλία του Αγίου Μάμαντος. Ενώ το βράδυ οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Sunset Yoga for Runners με την Αθανασία Τσουμελέκα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων η πλατεία Ποσειδωνίου. Γεμάτη κόσμο από το πρωί έως αργά το βράδυ. Ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός των παιδικών αγώνων και των δρομικών αγωνισμάτων 5χλμ., 10χλμ και 25χλμ. Από εκεί παρακολούθησαν οι επισκέπτες τους κολυμβητικούς αγώνες, συμμετείχαν στις γευστικές εκδηλώσεις των χορηγών και παρακολούθησαν και την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Η επιθυμία για την συμμετοχή νίκησε και τον καιρό που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα βροχερός ενώ η μπόρα του Σαββάτου το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει για λίγο την ώρα έναρξης του παιδικού αγώνα δρόμου. Το Σάββατο το αγωνιστικό πρόγραμμα περιείχε τα 3χλμ.κολύμπι με εκκίνηση την παραλία Κόστας, τα 5χλμ. κολύμπι με εκκίνηση την παραλία πλατείας Ποσειδωνίου και τον αγώνα δρόμου των 10χλμ. Ξεχωριστή στιγμή του 5ου Spetses Mini Marathon ο κολυμβητικός γύρος του νησιού από τον Αλέξανδρο Πατούνη με την συνοδεία κολυμβητών της εθνικής ομάδας υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου για την συγκέντρωση χρημάτων για τη «Φλόγα» και το «Make-a-Wish». «Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα ένα τόσο δύσκολο στόχο. Ο σκοπός δεν με άφησε στιγμή να νιώσω πως δεν θα τα καταφέρω. Στις στιγμές που νιώθω πως δεν θα αντέξω σκέφτομαι τον τερματισμό και παίρνω δύναμη».

Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε την Κυριακή με τους αγώνες των 5 και 25χλμ. Και τις βραβεύσεις των αθλητών(τα αποτελέσματα του αγώνα στο site το SMM) Μπορεί να διαβάζεται ως κλισέ αλλά το σύνθημα του 5ου Spetses Mini Marathon «Νικητής είναι η Συμμετοχή» είναι μια μεγάλη αλήθεια που στην διδάσκει κάθε στιγμή της διοργάνωσης. Κολυμπώντας και τρέχοντας δίπλα σε Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες σε παρακινεί να προσπαθήσεις να καταφέρεις λίγα μέτρα παραπάνω να κάνεις μια επίδοση λίγα δευτερόλεπτα πιο κάτω. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όλα αποτελούν ένα κίνητρο για την αξία της συμμετοχής.

Κάθε φέτος και καλύτερα

Spetses Mini Marathon είναι χιλιόμετρα, ιδρώτας και 24media

Είπαμε και εμείς αφού θα πάμε μέχρι τις Σπέτσες να μην τρέξουμε;

Μας ξέφυγε για φέτος η κολύμβηση- ίσως του χρόνου- οπότε η ομάδα της 24Media κάλυψε όλα τα δρομικά αγωνίσματα-του χρόνου και στα παιδικά.

Υπερήφανοι για την συμμετοχή της Νάγια Κωστιάνη στα 25χλμ., θεαματικός Φραγκίσκος Μονογιός στα 10χλμ.

Τέλος στα 5χλμ. εκεί που ένιωθα πως θα καταρρεύσω και μετάνιωνα για κάποιες μπάλες παγωτό της προηγούμενης νύχτας, εμφανίσθηκε δίπλα μου η Έρρικα Ρούσσου και τερματίσαμε κυριολεκτικά.

Spetses Mini Marathon σημαίνει αγάπη χωρίς ηλικία

Μια από τις δεκάδες ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης και ο τερματισμός των δυο τελευταίων στα 10χλμ. Ο Ραντ και η Μάρτζι από τη Νέα Υόρκη, στην 8η δεκαετία της ζωής τους τερμάτισαν χέρι-χέρι γιατί όπως μας είπε η Μάρτζι « με αγαπάει τόσο που με περίμενε να τερματίσουμε μαζί»!!!

Ραντεβού του χρόνου

Περιμένοντας στο λιμάνι για την επιστροφή άκουγες τους πάντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 6ο Spetses Mini Marathon. Ως πρωτάρης συμφωνώ και επαυξάνω, ένα Spetses Mini Marathon δεν είναι αρκετό. Είναι save the date και «Νίκη είναι η Συμμετοχή».

Δείτε φωτογραφίες από το τριήμερο των αγώνων:

Κάθε φέτος και καλύτερα

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου και Αντόνης Φωκαΐδης στο καθιερωμένο ζντο πριν κολυμπήσουν.

Κάθε φέτος και καλύτερα
NIKOS KARANIKOLAS © 2015

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στους αγώνες κολύμβησης.

Κάθε φέτος και καλύτερα
[email protected]

Το κέρδος πάντοτε σε τέτοιους αγώνες είναι η συμμετοχή μικρών παιδιών... Είτε κολυμπούν όπως συμβαίνει στην από πάνω φωτογραφία, είτε τρέχουν.

Κάθε φέτος και καλύτερα
Κάθε φέτος και καλύτερα
Κάθε φέτος και καλύτερα

Ο Κώστας Νακόπουλος για μία ακόμα χρονιά όχι μόνο έτρεξε, αλλά τερμάτισε πρώτος στα 5 χλμ.

Κάθε φέτος και καλύτερα

Η Μάγδα Γαζέα μαζί με την Ντενίζ Δημάκη στον τερματισμό - μία υπέροχη στιγμή

Κάθε φέτος και καλύτερα

Φυσικά από τέτοιους αγώνες δεν γίνεται να λείπει μία αναμνηστική φωτογραφία.

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ