ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Καρίμαλης: "Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι πλέον τουριστικός προορισμός!"

8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας συμβάλει πλέον ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας κάτι που επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης επισημαίνει με αριθμούς τη σημασία του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2019, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

"Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ένας αγώνα δρόμου, που ακολουθεί τα χνάρια του πανάρχαιου κλασσικού Μαραθώνιου και γίνεται "στην καρδιά’’ αυτής της πόλης. Είναι μια μεγάλη, μαζική γιορτή αφιερωμένη στον αθλητισμό, στην ευεξία μα και στην κοινωνική αλληλεγγύη και τη διεθνή φιλία.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ‘’ανεβαίνει’’ δυνατά στην κατάταξη των διεθνών αθλητικών γεγονότων. Μετατρέπεται σε σταθερό σημείο συνάντησης όλο και περισσότερων δρομέων μα όλο και περισσότερων τουριστών, που δίνουν ραντεβού στην Αθήνα, στις αρχές της Άνοιξης", τονίζει ο κ. Καρίμαλης και συμπληρώνει,

"Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Υπουργός κα. Έλενα Κουντουρά και ο ΕΟΤ είναι πάντα δίπλα σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και συντελεί στην ενίσχυση του ‘’city break’’, στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο άξονας "city break’’ αποτελεί σταθερό πυλώνα της εθνικής τουριστικής στρατηγικής, τα 4 τελευταία χρόνια. Μια στρατηγική που χαράσσεται κεντρικά και υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια τόσο από το Υπουργείο όσο και από τις δημοτικές Αρχές της πόλης καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς".

Σχετικά με την αύξηση του αριθμού ξένων επισκεπτών ο πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωνει: "Το 2018, η Αθήνα έκανε ένα εντυπωσιακό finish, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων και κατακτώντας την πρώτη θέση, ως City Break Destination για το 2018 από τα World Travel Awards για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών/ Έρευνα Επιβατών, οι αφίξεις κατοίκων εξωτερικού στο αεροδρόμιο Αθηνών άγγιξαν τα 5.727.653 σημειώνοντας αύξηση +19,5% σε σχέση με το 2017, που ήταν επίσης μια χρονιά απογείωσης για τον τουρισμό της πόλης.

Αυτό το απίστευτο ‘’άλμα’’ της Αθήνας, ο Ημιμαραθώνιος, όπως και κάθε άλλο αθλητικό γεγονός, όπως και κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση μπορούν να το ενισχύσουν ακόμη περισσότερο, εκτοξεύοντας περαιτέρω την θέση της πόλης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η κεντρική φιλοσοφία του θεματικού τουρισμού είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την σύγχρονη παγκόσμια τάση για αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες, που αναζητά ο σύγχρονος επισκέπτης.

Αποτελεί μοναδική εμπειρία είναι για έναν σύγχρονο δρομέα αλλά και για τον σύγχρονο θεατή να εξερευνά, με αφορμή τον αγώνα, ‘’την καρδιά’’ αυτής της πανάρχαιας πόλης. Να τρέχει κάτω από το περίφημο αττικό φως, κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα. Να ‘’πιάνει’’ τον εσωτερικό ρυθμό, αυτής της ζωντανής, της ‘’αιώνιας έφηβης’’ πόλης. Κι όλα αυτά στη καρδιά της ‘’αθηναϊκής Άνοιξης’’.

Θα ήθελα να συγχαρώ εκ των προτέρων τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για έναν ακόμη επιτυχημένο Ημιμαραθώνιο, που είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσουμε και φέτος"

Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019 περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα: τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα δρόμου 5χλμ., τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. και τον Αγώνα δρόμου 1.000 μ., με την ασφαλιστική εταιρεία ERGO, να είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια αρωγός στις προσπάθειες των διοργανωτών, όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμα συμμετοχή μην χάνετε χρόνο! Κάντε την άμεσα ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/registration-gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ