ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η κοινωνική προσφορά του Μαραθώνιου Ναυπλίου

Η κοινωνική προσφορά του Μαραθώνιου Ναυπλίου

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου ανακοίνωσε δράσεις και ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου ενόψει του αγώνα που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θα διεξαχθεί στις 4/03/18 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές και ταυτόχρονα φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο ενεργοποίησης και ενίσχυσης της τοπικής και όχι μόνο, κοινωνίας.

Για τον λόγο αυτό η Ο.Ε. ανακοινώνει τις παρακάτω δράσεις και ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου:

1. Πρόγραμμα «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων: Go Free, go running, go walking» για την άθληση και την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 10 Ιανουαρίου, απευθύνεται στους ενήλικες πολίτες και είναι δωρεάν.

2. Πρόγραμμα Υγείας το οποίο περιλαμβάνει:

Δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο για τούς Δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους μικρότερους αγώνες. Ο καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει για άλλη μία χρονιά το Σάββατο 3/02/18 σε συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών από τον Σύλλογο «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με ομιλία την Πέμπτη 01/03, 18:00, ΦΟΥΓΑΡΟ & περίπτερο του Συλλόγου στην EXPO του αγώνα που θα λειτουργήσει στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη και καταπολέμηση του Διαβήτη από την εταιρεία με ομιλία την Πέμπτη 01/03, 18:30, ΦΟΥΓΑΡΟ & περίπτερο προβολής στην EXPO του αγώνα.

3. Ενίσχυση κοινωνικών φορέων, δράσεις:

Διάθεση 3.000 μερίδων pasta στα γεύματα αγάπης της Ενορίας της Ευαγγελίστριας και στην Πύλη πολιτισμού με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος.

Διάθεση αθλητικών παπουτσιών σε κοινωνικές δομές του δήμου μέσα από το Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο». Όλοι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν, μπορούν να φέρουν παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν πια, στο Κέντρο Εγγραφών (ΦΟΥΓΑΡΟ) & στην γραμματεία του αγώνα.

Απόδοση κοινωνικού μερίσματος. στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

4.Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης:

Εκπαιδευτική ημερίδα για το Περιβάλλον με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.

Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων με την συνεργασία της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω φορείς για την σημαντική υποστήριξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ