ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η γερμανική αστυνομία απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα στον Ημιμαραθώνιο του Βερολίνου

Un agente de la policía vigila durante el medio maratón de Berlín, el domingo 8 de abril de 2018. (Paul Zinken/dpa via AP)
Un agente de la policía vigila durante el medio maratón de Berlín, el domingo 8 de abril de 2018. (Paul Zinken/dpa via AP) AP

Οι γερμανικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων που συνδέονταν με τον Τυνήσιο Άνις Άμρι,δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016, πριν τον σημερινό Ημιμαραθώνιο του Βερολίνου.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν προετοιμάσει οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας ενόψει του Ημιμαραθωνίου του Βερολίνου φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Die Welt", το οποίο επιβεβαίωσε και η Αστυνομία, έγιναν πολλές συλλήψεις ανδρών (τουλάχιστον έξι, μπορεί και περισσότερες από δέκα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ) που φέρονταν να προετοιμάζουν τρομοκρατικό χτύπημα.

Όλοι οι συλληφθέντες σχετίζονταν με τον Άνις Άμρι. Πρόκειται για τον Τυνήσιο ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 έκλεψε φορτηγό και το έριξε στη συνέχεια σε πολυσύχναστη αγορά του Βερολίνου σκοτώνοντας άλλους 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρουν τα γερμανικά δημοσιεύματα η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στον Ημιμαραθώνιο του Βερολίνου και προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις. Για την ακρίβεια τουλάχιστον έξι άνδρες συνελήφθησαν και έγιναν στα σπίτια τους διεξοδικοί έλεγχοι για να βρεθούν στοιχεία, ενώ και άλλοι φέρονται να έχουν προσαχθεί από τις αρχές.

Από τους έξι συλληφθέντες ο ένας φέρεται να ήθελε να σκοτώσει θεατές και αγωνιζόμενους με μαχαίρι και οι άλλοι τρεις ήταν συνεργοί του. Μάλιστα, ο βασικός ύποπτος την ώρα της σύλληψης του έφερε πάνω του δύο μεγάλα μαχαίρια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ημιμαραθώνιος του Βερολίνου είναι μία από τις μεγαλύτερες δρομικές διοργανώσεις της Γερμανίας και στον αγώνα της Κυριακής (08/04) υπολογίζεται ότι έτρεξαν περισσότεροι από 38.000 δρομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ