ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Γέμισε δρομείς η Νέα Σμύρνη

3ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
3ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI SPORTS

Σε μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού με τη συμμετοχή 6000 δρομέων εξελίχθηκε ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν οι 6.000 συμμετέχοντες δρομείς στις διαδρομές των 10, 5 και 2,5 χλμ – αριθμό που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τη διοργάνωση- άρχισαν να καταφθάνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στις 9.00 δόθηκε η εκκίνηση από τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη για τον αγώνα των 10 χλμ και το ποτάμι των δρομέων «πλημμύρισε» τους κεντρικούς δρόμους της πόλης .

Ο Γιώργος Τάσσης έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού με χρόνο 33.10. Ο πρωταθλητής του στίβου που ανήκει στον Α.Ο. Τρίτων Χαλκίδας και γυμνάζεται με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Νέων στα 10 και τα 5 χλμ. Μόλις είχε φορέσει το μετάλλιο στο λαιμό του δήλωσε ότι «ο αγώνας ήταν καλός και η διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Ο καιρός βοήθησε να κάνουμε μια καλή κούρσα». Δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Μπουντούλης του Α.Ο Κούρος Αίγινας από με χρόνο 34.05. Τρίτος στην κατάταξη ο Βαγγέλης Μυλωνάς από τον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου με χρόνο 34.12.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η πρωταθλήτρια του τριάθλου και μεγάλων αποστάσεων Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 38.41. «Ο καλός καιρός βοήθησε πολύ για να εξελιχθούν όλα καλά στη διαδρομή. Ήταν για μένα ένας ακόμη αγώνας προετοιμασίας πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό», δήλωσε μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθεια της. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ζωή – Ανίτα Ανδρικοπουλου από τον Γ.Σ. Ηλιουπολης με χρόνο 39.31 και τρίτη η Μαρίνα Μανιαδάκη του Α.Ο. Λασιθίου με 42.01

Στις 10.45 ξεκίνησαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ. Πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Παπούλιας σε 16.58. «Έτρεξα στην πόλη μου για να τιμήσω αυτή την πολύ ωραία διοργάνωση. Το επόμενο ραντεβού είναι στον αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού». Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κώστας Βασιλάκης με 17.44 ο οποίος όπως δήλωσε ετοιμάζεται για τον κλειστό στίβο και στην τρίτη ο Κώστας Νικολάου με 18.26

Στις γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελένη Οικονόμου με 22.06 που δήλωσε ότι «ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Η επόμενη κούρσα μου θα είναι στα 10 χλμ του Μαραθωνίου της Αθήνας». Δεύτερη αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Παππά με 22.10 και τρίτη η Κωνσταντίνα Κουρασάνη με 22.46.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 3ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος μάλιστα έτρεξε στις διαδρομές τόσο των 5 όσο και των 10 χλμ. «Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν με επιμονή για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση», δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε με τη διαδρομή των 2.5χλμ μαθητών των δημοτικών σχολείων, ΑμεΑ και μελών της Special Olympics Hellas.

Στο πλαίσιο του Nea Smirni Historic Run τιμήθηκε ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών, Λευτέρης Παπαδόπουλος, για την προσφορά του στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, ενώ τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους, οι Ολυμπιονίκες Φανή Χαλκιά και Βιργινία Κραβαριώτη, Παραολυμπιονίκες, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης που ήταν ο Captain της Νovasports Team, oι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου και Μαρία Σολωμού καθώς και πολλές άλλες προσωπικότητες του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου.

O 3oς Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ, του Συλλόγου Αθλούμενων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και της Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού.

Για τα πλήρη αποτελέσματα και για περισσότερες πληροφορίες: http://www.neasmirnihistoricrun.gr

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ