ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Ελάτε όλοι μαζί μας, στη μεγαλύτερη γιορτή της Θεσσαλονίκης!"

"Ελάτε όλοι μαζί μας, στη μεγαλύτερη γιορτή της Θεσσαλονίκης!"

Στις 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από δρομείς κάθε ηλικίας, πρωταθλητές και υγείας, σε ένα κύμα χαράς, συμμετέχοντας στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα από την Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη.

Στις 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από δρομείς κάθε ηλικίας, πρωταθλητές και υγείας, σε ένα κύμα χαράς, συμμετέχοντας στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Ανάμεσά τους, παρούσα στην εκκίνηση του μεγαλύτερου νυχτερινού αγώνα της χώρας, θα είναι για άλλη μια χρονιά η θριαμβεύτρια του Ημιμαραθωνίου των δύο προηγούμενων ετών, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η οποία θα διεκδικήσει φέτος το «3 στα 3», σε μια διοργάνωση που της πηγαίνει πολύ και θέλει να μοιραστεί μαζί με όλο τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας!

«Αισθάνομαι σε πολύ καλή κατάσταση και θα έρθω στον ‘Νυχτερινό' για να κυνηγήσω τη νίκη και μαζί το ρεκόρ αγώνων. Θέλω να κάνω την καλύτερη κούρσα της καριέρας μου... Στις προπονήσεις μου πετυχαίνω χρόνους κάτω από 1 ώρα και 15', πιστεύω λοιπόν ότι μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο και στον αγώνα. Αν μάλιστα ‘κατεβάσω' τον χρόνο μου ακόμα περισσότερο, θα είμαι πολύ χαρούμενη!», τόνισε η νικήτρια των αντίστοιχων διοργανώσεων του 2015 και 2016, η οποία πέρσι πρώτευσε με επίδοση 1 ώρα 21:45.

Η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη δεν θα είναι μόνη της στην προσπάθεια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, αφού θα έχει την συμπαράσταση του χορηγού της, Kosmocar Α.Ε. - Volkswagen: «Τους ευχαριστώ που τιμάνε την προσπάθειά μου και τους δίνω συγχαρητήρια που στηρίζουν τον αθλητισμό. Δουλεύω σε εστιατόριο δέκα ώρες την ημέρα και δυσκολεύομαι να βρίσκω χρόνο για να προπονούμαι όπως πρέπει, αλλά είναι πολύ όμορφο όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αναγνωρίζουν αυτό που κάνεις. Σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες, άλλωστε... Θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, για να πω ‘ευχαριστώ' με τον τρόπο μου στην Kosmocar και να δείξω ότι εκτιμώ όσα κάνουν για μένα».

Η έμπειρη πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων τόνισε επίσης ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, σε μία διοργάνωση και μπροστά σε ένα κοινό που της έχει προσφέρει μοναδικές χαρές: «Μου αρέσει πολύ να τρέχω στη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι μία πραγματικά διαφορετική εμπειρία! Τόσο ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος όσο και ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ', όπου έτρεξα και νίκησα τον περασμένο Απρίλιο, είναι εξαιρετικές διοργανώσεις και ο κόσμος βγάζει πολλή θετική ενέργεια.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα όταν μπήκα στην τελική ευθεία... Τα τελευταία τρία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου, τα έκανα με την ώθηση που μου έδωσαν οι φίλαθλοι! Και μόνο που σκέφτομαι εκείνη την υποδοχή του κόσμου και το χειροκρότημά του, ανατριχιάζω! Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα για όλους τους δρομείς, έμπειρους και αρχάριους, το να τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο και μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους!».

Παράλληλα, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να δηλώσουν συμμετοχή στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, αν δεν το έχουν ήδη πράξει: «Αξίζει και με το παραπάνω να ζήσουν όλοι την εμπειρία αυτής της διοργάνωσης και να βάλουν το τρέξιμο στη ζωή τους. Είναι ό,τι καλύτερο για όλους εμάς και φυσικά και για τα παιδιά μας! Καλώ όλο τον κόσμο να πάρει μέρος. Ακόμα και αυτοί που δεν εγγράφηκαν έγκαιρα, ας μη χάσουν την ευκαιρία να κλείσουν θέση, έστω και την τελευταία στιγμή στο Κέντρο Εγγραφών. Είναι μία εμπειρία για όλη την οικογένεια... Εγώ περιμένω πότε θα γίνει 12 ετών η 10χρονη κόρη μου, για να τη δηλώσω και επίσημα στον Δρόμο των 5.000 μ. και να τρέξουμε παρέα!»

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

O Protergia 6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ