ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έκλεψαν τις εντυπώσεις "Μέγας Αλέξανδρος" και "Νυχτερινός"

Έκλεψαν τις εντυπώσεις "Μέγας Αλέξανδρος" και "Νυχτερινός"

Ισχυρή παρουσία του "Μεγάλου Αλεξάνδρου" και του "Νυχτερινού" στην 33η "Philoxenia" και στη Διεθνή Ταξιδιωτική Αγορά WTM του Λονδίνου.

Οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia" στη ΔΕΘ-HELEXPO, το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου 2017, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που βγάζουν στους δρόμους της πόλης περισσότερους από 40.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, αποτελούν μεταξύ άλλων πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό, διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύοντάς την καθοριστικά ως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό.

Η συμβολή των δύο διοργανώσεων στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”, από την Παρασκευή (10/11) έως και την Κυριακή (12/11), όπου ο «Μέγας Αλέξανδρος» και ο «Νυχτερινός» είχαν το δικό τους χώρο, στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ.

Τα στελέχη των διοργανώσεων υποδέχθηκαν εκεί πλήθος εκπροσώπων θεσμικών φορέων, καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες της “Philoxenia”, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατάλληλα και αρκετοί από αυτούς δήλωσαν από τώρα συμμετοχή για τον επερχόμενο Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της 1ης Απριλίου 2018, αλλά και για τον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης της 13ης Οκτωβρίου 2018.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των κορυφαίων δρομικών γεγονότων της Βόρειας Ελλάδας είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχημένη Ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (11/11) στο πλαίσιο της 33ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν ο Γενικός Διευθυντής των δύο διοργανώσεων κ. Δρόσος Χριστόπουλος, η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων, κα Χριστίνα Καραμίχου, καθώς και ο Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης των διοργανώσεων, κ. Χριστόφορος Αϊβαζίδης, οι οποίοι ανέπτυξαν τη θεματική ενότητα με τίτλο «Δρομικός Τουρισμός: Τρέχοντας την Κεντρική Μακεδονία σε έναν νέο προορισμό» και κέρδισαν το ενδιαφέρον όλων των παρισταμένων με την παρουσίαση και με τις τοποθετήσεις τους.

Εξίσου σημαντική για την «εξωστρέφεια» των δύο διοργανώσεων ήταν η εκπροσώπησή τους στη Διεθνή Ταξιδιωτική Αγορά του Λονδίνου (World Travel Market London), που φιλοξενήθηκε στο “ExCel” της αγγλικής πρωτεύουσας από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή 5.000 εκθετών και περίπου 51.000 επαγγελματιών από τους χώρους του τουρισμού, των ΜΜΕ, των ψηφιακών μέσων και θεσμικών φορέων του τουριστικού τομέα.

Η κα Καραμίχου και ο κ. Αϊβαζίδης βρέθηκαν στο Λονδίνο ως εκπρόσωποι των δύο μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και παρουσίασαν την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού, με στόχο οι διεθνείς συμμετοχές στον «Μέγα Αλέξανδρο» και στον «Νυχτερινό» να καταρρίψουν μέσα στο 2018 όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Ήδη το ενδιαφέρον προμηνύεται έντονο και το διεθνές «κύμα» επισκεπτών από γειτονικές αλλά και από μακρινές χώρες αναμένεται να γιγαντωθεί στον επερχόμενο Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», προς όφελος της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας, που θα αποκομίσουν πολλαπλά κέρδη από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού δρομέων από κάθε γωνιά της γης, μέσα από την προώθηση πλήρως οργανωμένων τουριστικών «πακέτων», που ανταποκρίνονται σε όλα τα προφίλ ταξιδιωτών και σε όλες τις επιθυμίες.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ