ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Διατροφικά tips για να είσαι έτοιμος στον επόμενο Μαραθώνιο

Διατροφικά tips για να είσαι έτοιμος στον επόμενο Μαραθώνιο

Νομίζεις ότι έκανες την κατάλληλη διατροφή για τον 35ο Mαραθώνιο; Μαζί με την ομάδα της Amstel Free Running Team σου δίνουμε τις διατροφικές συμβουλές που θα σε κάνουν ακόμη καλύτερο στον επόμενο.

Η διατροφή που κάνει κάποιος πριν το Μαραθώνιο, είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση. Μερικές φορές, ίσως είναι και σημαντικότερη. Αν έτρεξες για πρώτη φορά στον 35ο Μαραθώνιο, τότε καλύτερα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω συμβουλές, ούτως ώστε στον επόμενο να τα πας ακόμη καλύτερα.

Διατροφικά tips για να είσαι έτοιμος στον επόμενο Μαραθώνιο

Η αλήθεια είναι πως ένας επαγγελματίας δρομέας μπορεί να φάει ακόμη και μπέργκερ πριν τον αγώνα, χωρίς να τον επηρεάσει στην απόδοσή του. Εμείς βέβαια το αποφύγαμε, για να μην αφήσουμε τον αγώνα στη μέση. Τόσο όμως ο επαγγελματίας, όσο και εμείς οι αρχάριοι, απαγορεύεται να καταναλώσουμε αλκοόλ κατά την προετοιμασία μας. Τι γίνεται όμως με όσους νιώθουν να περιορίζονται από αυτό; Yπάρχει λύση και ακούει στο όνομα Amstel Free με 0,0 % αλκοόλ. Η ιδανική μπύρα για επαγγελματίες και μη, πριν το Μαραθώνιο. Και όπως έδειξε η ιστορία, είναι ιδανική και για μετά.

Όσον αφορά τη διατροφή μας λοιπόν, περίπου ένα μήνα πριν τον αγώνα επιλέγουμε να δώσουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για την προπόνησή του, καθώς επίσης και πρωτεΐνες. Μπάρες δημητριακών, γαλακτοκομικά και κοτόπουλο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Γιατί όχι και μια σαλάτα με κινόα για τους πιο γκουρμέ;

Διατροφικά tips για να είσαι έτοιμος στον επόμενο Μαραθώνιο

Τις τρεις τελευταίες ημέρες όμως πριν από τον Μαραθώνιο σκοπός είναι η μεγιστοποίηση των αποθεμάτων ενέργειας και κυρίως της ενέργειας που τροφοδοτεί τους μύες και τον εγκέφαλο. Η επικρατέστερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η "φόρτιση" με υδατάνθρακες, ή carbohydrate loading στα αγγλικά. Εκεί η ένταση της προπόνησης μειώνεται σταδιακά, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση υδατανθράκων.

Διατροφικά tips για να είσαι έτοιμος στον επόμενο Μαραθώνιο

Εκείνες τις ημέρες η καλύτερη λύση είναι τροφές όπως τα μακαρόνια, το ρύζι, αλλά φρόντισε να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου και μερικούς χυμούς φρούτων. Παράλληλα, για να καλύψεις τα υγρά που θα χάσει ο οργανισμός σου από την προπόνηση, έχε στο μυαλό σου πως η Amstel Free με 0,0 % αλκοόλ είναι η ιδανική επιλογή.

Η Amstel Free Running Team που ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές τα κατάφερε και έφτασε σε καλό χρόνο στη γραμμή τερματισμού. Είναι στο χέρι σου λοιπόν να μας ακολουθήσεις και να τα καταφέρεις ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ