ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Δεν την έστειλαν στους Ολυμπιακούς και κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ!

Kenya's Mary Keitany crosses the finish line to win the London Marathon in London on, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Kenya's Mary Keitany crosses the finish line to win the London Marathon in London on, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η Ομοσπονδία στίβου της Κένυα δεν την έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η Μέρι Κεϊτάνι λίγους μήνες αργότερα κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο μόνο για γυναίκες τρέχοντας στον αγώνα του Λονδίνου σε 2:17.01.

Πολλές φορές ο χρόνος αποδεικνύει το πόσο λανθασμένες είναι κάποιες επιλογές. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σκέφτονται και οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στίβου της Κένυα όταν είδαν την Μέρι Κεϊτάνι να καταρρίπτει το Παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθωνίου μόνο για γυναίκες.

Η 35χρονη δρομέας τερμάτισε σε 2:17.01 τον αγώνα του Λονδίνου και κατέρριψε το ρεκόρ της Πόλα Ράτκλιφ με 2:17:42. Μια επίδοση την οποία είχε κάνει στις 17 Απριλίου 2005 στον ίδιο αγώνα.

Η σπουδαία Βρετανίδα συνεχίζει να διατηρεί την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε αγώνα με συμμετοχή και των δύο φύλων με χρόνο 2:15.25 τον οποίο είχε σημειώσει στις 13 Απριλίου 2003 και πάλι στον Μαραθώνιο του Λονδίνου..

Το οξύμωρο με την περίπτωση της Κεϊτάνι είναι ότι πριν από μερικούς μήνες είχε κοπεί από την Ομοσπονδία του στίβου της Κένυα από την τριάδα που εκπροσώπησε τη χώρα στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο. Για την ακρίβεια η 35χρονη δρομέας ήταν αναπληρωματική στην τριάδα των Σάμγκονγκ, Γεπκέσο και Κιπροπ η οποία αγωνίστηκε στη Βραζιλία. Κι αν η πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο οι άλλες δύο δεν εντυπωσίασαν αφού η Γεπκέσο τερμάτισε στην 86η θέση, ενώ η Κίπροπ εγκατέλειψε.

Φυσικά, για όσους δεν το γνωρίζουν η Κεϊτάνι μόνο τυχαία αθλήτρια δεν είναι. Στους Ολυμπιακός αγώνες του Λονδίνου ήταν τέταρτη, ενώ μεταξύ άλλων έχει κερδίσει πέντε φορές των Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Photo credits: (AP Photo/Tim Ireland)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ