ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lycabettus Run: Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!

Lycabettus Run: Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!
GEORGE SPYROS

Το 6ο Lycabettus Run κλέβει την παράσταση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν τη διαδρομή και το ευ αγωνίζεσθαι με θέα την Αθήνα.

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός στην Αθήνα και πάλι εδώ. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 10:00 τα βλέμματα πέφτουν στο 6ο Lycabettus Run.

Ο Λυκαβηττός βάζει τα γιορτινά και τ' αθλητικά του, υποδεχόμενος δρομείς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο στο μεγαλύτερο χειμερινό δρομικό γεγονός της πρωτεύουσας.

Το Sport24.gr ως χορηγός του Lycabettus Run βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου σε μια εξαιρετικά φιλόξενη ατμόσφαιρα στο υπέροχο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, το οποίο άλλωστε είναι ακρογωνιαίος λίθος του event.

Lycabettus Run: Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!
GEORGE SPYROS

Δεν νοείται Lycabettus Run, χωρίς το ξενοδοχείο στο Λυκαβηττό. Γι' αλλη μια φορά η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, επιβεβαιώνοντας την σταθερά ανοδική πορεία με την οποίο οι Αθηναίοι και όχι μόνο αγκαλιάζουν το event που διεξάγεται στην καρδιά της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως μέρος των εσόδων κάθε εγγραφής θα διατεθεί στο ELPIDA YOUTH του σωματείου ELPIDA με το event να προτωστατεί κι ως προς τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

Το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel είναι το σημείο αναφοράς για τον αγώνα, καθώς αποτελεί τόσο την αφετηρία, όσο και τον τερματισμό.

Lycabettus Run: Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!
GEORGE SPYROS

Το Lycabettus Run έχει την ιδιαιτερότητα να διεξάγεται σε δύο επιφάνειες, τόσο σε άσφαλτο, όσο και σε χώμα. Φυσικά, προσφέρει στους συμμετέχοντες ν' απολαύσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τη μοναδική πανοραμική θέα της Αθήνας, όπως μοναδικά λόγω της θέσης του προσφέρει ο Λυκαβηττός.

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Lycabettus Run: Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!
GEORGE SPYROS

Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Το Lycabettus Run έχει το προσωνύμιο "Η περιπέτεια της διπλανής πόρτας". Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν; Ο Λυκαβηττός είναι η διπλανή πόρτα σε όλη την Αθήνα, μια φυσικά μοναδική τοποθεσία, εύκολα προσβάσιμη σε όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή ετοιμαστείτε για το μεγάλο αγώνα! Όσοι δεν το κάνατε, ελάτε στο Λυκαβηττό το πρωί της Κυριακής για να απολαύσετε το μοναδικό δρομικό γεγονός.

Άλλωστε και το t shirt του αγώνα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στην κεντρική φωτογραφία έχει τη δική του σημειολογεία με τ' αρχικά Lyc να έχουν περίοπτη θέση στο κέντρο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ