ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

Το Legion Run έρχεται στις 15 Οκτωβρίου στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και όσοι πάρουν μέρος, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε δύσκολες συνθήκες. Τι ακριβώς είναι και γιατί θεωρείται σκληρό και συναρπαστικό; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις.

Δεν είναι ένας απλός στίβος μάχης, δεν είναι "άλλη μια διαδρομή εμποδίων". Δεν είναι καν αγώνας, αφού οι χρόνοι και η σειρά άφιξης στον τερματισμό δεν έχουν σημασία. Θα τρέξεις, θα περπατήσεις, θα γλιστρήσεις και θα συρθείς πάνω σε ανώμαλο έδαφος, αλλά δεν θα πας πολύ μακριά, πριν ξεκινήσεις να βρίσκεις μπροστά σου το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Όσοι θα δοκιμάσουν τα όριά τους και ταυτόχρονα θα ζήσουν μια από τις πιο έντονες εμπειρίες της ζωής τους.

Αυτά είναι και τα στοιχεία που κάνουν το Legion Run μοναδικό στο είδος του.

Έρχεται στις 15 Οκτωβρίου στο χώρο του Ιππόδρομου Αθηνών, στο Μαρκόπουλο, για πρώτη φορά μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.

Το Legion Run έχει γίνει πλέον θεσμός και αποκτά ολοένα και πιο φανατικούς θαυμαστές σε πολλά σημεία του πλανήτη. Όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν... χαλαρές στιγμές, ας είναι έτοιμοι για κάτι τελείως διαφορετικό. Θα είναι μια μέρα γεμάτη προκλήσεις, σκόνη, λάσπη, εμπόδια, αλλά και συνεργατικότητα, διασκέδαση και φιλία.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

Για κάποιον που επιθυμεί να δοκιμάσει το σώμα και τις ικανότητές του, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, το Legion Run είναι ιδανικό. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια πρόκληση που θα δώσει σε σένα και στους φίλους σου μια έκρηξη αδρεναλίνης, η οποία θα διαρκέσει για μέρες, εβδομάδες ή ακόμα και χρόνια, ενώ μπορεί να γίνει η έμπνευση για μια πιο αισιόδοξη και ομαδική φιλοσοφία. Μια νέα στάση ζωής.

Τι θα δούμε στο Legion Run της Αθήνας

Σε μια πίστα 5 χιλιομέτρων, θα τοποθετηθούν 21 συνολικά εμπόδια, τα οποία για να ξεπεραστούν, θα χρειαστεί δύναμη, εφευρετικότητα, αλλά και συνεργασία.

Η εμπειρία αυτή τη χρονιά θα είναι ανεπανάληπτη, αφού το Legion Run της Αθήνας, θα είναι μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ, με περισσότερα και πιο ευφάνταστα εμπόδια αλλά και τον... μπαμπά όλων των προκλήσεων. Το επιβλητικό COLOSSUS 2.0. Ένα εμπόδιο, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σκαρφαλώσουν σε ύψος 5 μέτρων και από την άλλη πλευρά να γλιστρήσουν σε μια θεαματική νεροτσουλήθρα 6 μέτρων για να καταλήξουν σε έναν λάκο γεμάτο λάσπη. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο (γιατί είναι) αλλά πάντα θα υπάρχει ένα τεντωμένο χέρι για βοήθεια.

Στον εξαιρετικό στίβο του Ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο, οι συμμετέχοντες, γυναίκες και άνδρες, θα έχουν την ευκαιρία στις 15 Οκτωβρίου, να «γράψουν» μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις τους αλλά και να γιορτάσουν τον τερματισμό τους με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα, που μαζί με την εμπειρία, είναι τα μεγάλα έπαθλα για τη συμμετοχή τους. Ένα food court, ένα ζωντανό DJ set και αρκετές παράλληλες ενέργειες είναι επίσης όλα εκείνα που θα συνθέσουν ένα σκηνικό γιορτής στο Legion Run Athens 2017.

Οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει με την παρέα του και να δοκιμάσει τις ικανότητες του, γνωρίζοντας όμως ότι θα πρέπει να τα δώσει όλα. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του Legion Run και γι' αυτό ξεχωρίζει. Θα πρέπει να προκαλέσεις σώμα και μυαλό, ώστε να τερματίσεις σε μια απαιτητική διαδρομή με «όπλα» την εφευρετικότητα, την ομαδικότητα και την προσπάθεια.

Δεν είναι εύκολο. Όποιος το τολμήσει, θα πρέπει να τρέξει, να συρθεί, να μπει μέσα στη λάσπη και να βοηθήσει άλλους και να περάσουν όλοι μαζί τα εμπόδια, προκειμένου να φτάσουν στον τερματισμό σαν μια γροθιά. Μια ομάδα. Μια Λεγεώνα. Μπορεί να ζοριστείς λίγο αλλά στο τέλος της διαδρομής θα χαμογελάς και θα νιώθεις άλλος άνθρωπος.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

Μια γεύση από τα φετινά εμπόδια

* FENESTRA: Τοίχοι με παράθυρα μέσα από τα οποία πρέπει να περάσεις. Τα παράθυρα είναι τόσο χαμηλά όσο χρειάζεται για να μην μπορείς απλά να περάσεις γέρνωντας πάνω τους και είναι τόσο ψηλά όσο χρειάζεται για να σε δυσκολεύουν ώστε να μην έχεις καλό κράτημα και να μην μπορείς να τραβήξεις τον εαυτό σου να περάσει από μέσα. Είναι παράδοξα βάσει σχεδιασμού.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

* FUNIS: Μη γελιέσαι! Δεν είναι οι συνηθισμένες μπάρες μαϊμού. Η απόσταση μεταξύ τους είναι τρελή υπόθεση. Το εμπόδιο αυτό λειτουργεί και ως ένας μετασχηματιστής. Εκτός από μπάρες μερικές φορές έχει σχοινιά, λάστιχα να αιωρούνται δεμένα σε σχοινιά και ράβδους για να ταλαντεύεσαι.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

* GLADIUS: Αυτό δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Μπες σε μία δεξαμενή με 10 χιλιάδες κιλά πάγο, πέρασε κάτω από τοίχο όχι μία αλλά δύο φορές και νιώσε την αίσθηση του κρύου να διαπερνά το σώμα σου σαν να σε τρυπούν χιλιάδες ξίφη όλα την ίδια στιγμή. Καταπληκτικό.

* LAMINIS: Ένας κεκλιμένος τοίχος ύψους 2,5 μέτρων ακούγεται εύκολη υπόθεση? Δεν είναι όμως όταν θα το ανεβαίνεις από την πίσω μεριά. Θα χρειαστεί ομαδικότητα για να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο. Η προσπάθεια “πηδώ και αρπάζω” δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ σε αυτή την περίπτωση.

* LAPSUS: Νεροτσουλήθρα διαφόρων μεγεθών. Δεν υπάρχουν και πολλά για να περιγράψει κανείς εδώ. Δεν είναι μεγάλη πρόκληση αλλά έχει πολλή πλάκα.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

* MURUS: Κάθετα τείχη ύψους 2.5 μέτρων. Μην δοκιμάσεις να τρέξεις και να πιαστείς διότι το πιο πιθανόν είναι να γλιστρήσεις και να πέσεις αφού θα είσαι καλυμμένος με λάσπη. Καλύτερα να πεις σε άλλους να σε βοηθήσουν να ανεβείς.

* LUTUM: Αρχίζεις με μία λασπώδη τάφρο μετά με ένα λασπώδη λόφο, μετά με λασπώδη τάφρο, μετά λασπώδη λόφο και ούτω καθεξής για πέντε φορές. Είναι μια καλή ευκαιρία για κυλιστείς στις λάσπες όπως έκανες όταν ήσουν παιδί. Χρειάζεται συνεργασία και ομαδικότητα γιατί γλιστράει πολύ.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

* OCULUS: Αναρρίχηση με σχοινί ύψους πέντε μέτρων πάνω σε μια κάθετη σκάλα. Όταν ανεβείς στην κορυφή, θα πρέπει να αγνοήσεις τον ίλιγγο και να απλώσεις το χέρι σου πολύ προσεκτικά για να πιαστείς από τον πόλο του πυροσβέστη. Θα γλιστρήσεις από τον πόλο του πυροσβέστη 5 μέτρα κάτω μέσα σε μια τάφρο 1,5 μέτρο βάθος, γεμάτη με λάσπη και κρύο νερό.

* SALTARE: Ανέβα στην κορυφή της πλατφόρμας με το βλέμμα σου πέρα από το χάσμα των 2 μέτρων. Θα πρέπει να εστιάσεις προς το στόχο και να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για την προσγείωση. Το ένστικτό σου θα σου λέει να μην πηδήξεις. Δέσμευσε τον εαυτό σου για το άλμα και κάν 'το χωρίς δισταγμό. Ο δισταγμός πιθανόν να σε κάνει να χάσεις το στόχο σου και να ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε σένα και το σκληρό έδαφος, εκτός από τα 2,5 μέτρα κενού αέρα. Πέταξε και άπλωσε τα χέρια σου για να μπορέσεις να πιαστείς από την μπάρα και να στερεώσεις τα πόδια σου στον κεκλιμένο τοίχο. Πέρασε κάτω από την μπάρα και κατέβα τη σκάλα. Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πιστεύεις στο τι κατάφερες μόλις τώρα και θα ρωτάς τους υπόλοιπους να σου το επιβεβαιώσουν, "Το είδες αυτό; Είναι σκέτη τρέλα, έτσι;" Τώρα, κόλλα πέντε και προχώρα να ενθαρρύνεις τους υπόλοιπους.

Legion Run: Σκληρή και "βρώμικη" μάχη για όσους αντέχουν!

Το "Legion" έχει καταφέρει να γίνει ένα διεθνές φαινόμενο και να διοργανώνεται από την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ιταλία, μέχρι την Ουκρανία, την Ουγγαρία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν συμμετοχή και να συμμετάσχουν στο φετινό Legion Run 2017, θα περάσουν καταπληκτικά. Πιστέψτε μας, πραγματικά αξίζει. Είναι μια εμπειρία ζωής που θα θυμάστε για πάντα. Οι περισσότεροι από τη συντακτική μας ομάδα πάντως, στις 15 Οκτωβρίου, θα... λασπώνονται στο Μαρκόπουλο.

WE ARE LEGION!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ