ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολυμπώντας, από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο!

Κολυμπώντας, από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο!

Ο Μάικλ Βέντρε θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο... κολυμπώντας! Διαβάστε λεπτομέρειες για το εγχείρημά του (video).

Εάν επιβιβαστεί κανείς σε αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από επτά ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο Λονδίνο ενώ αν έπαιρνε πλοίο θα έκανε περίπου δύο εβδομάδες ταξιδιού.

Κολυμπώντας όμως; Η ερώτηση δεν έχει αυτή τη στιγμή απάντηση, για τον απλούστατο λόγο πως κανείς στο παρελθόν δεν δοκίμασε να κάνει πράξη αυτή την τρελή και ριψοκίνδυνη ιδέα.

Ίσως όμως σε λίγο καιρό να έχουμε την απάντηση χάρη στον Μάικλ Βέντρε, τον 38χρονο Άγγλο μηχανικό υπολογιστών (γεννημένος στη Μποτσουάνα), ο οποίος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για να κάνει αυτό που φαντάζει σε όλους ως ακατόρθωτο!

Ο σκοπός του μάλιστα είναι πολύ σημαντικός καθώς θέλει να συγκεντρώσει 5.000.000 ευρώ για την Oxfam, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς οργανώσεις που έχει ως στοχο τη βοήθεια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

"Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν στόχο να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030 και θέλω να συμμετάσχω σε αυτή την αποστολή.

Κολυμπώντας, από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο!

Θα κολυμπήσω γιατί θέλω να συμβάλλω ώστε να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια πείνα. Θέλω να αποτελέσω έμπνευση για τους πολίτες όλου του κόσμου.

Ο καθένας πρέπει να πάρει θέση και να κάνει το καθήκον του" έχει δηλώσει ο Βέντρε, ο οποίος ευελπιστει να ξεκινήσει το ταξίδι με το οποίο θα μπει στην ιστορία τον Απρίλιο του 2017.

Για να συμβεί βέβαια αυτό έχει ξεκινήσει και μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων, καθώς υπολογίζεται πως θα χρειαστεί το ποσό των 55.000 ευρώ για την οργάνωση του όλου εγχειρήματος.

Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου είναι γύρω στα 3.800 μίλια και έχει υπολογιστεί πως κολυμπώντας κανείς θα είναι σε θέση να εκπληρώσει το στόχο του σε ένα διάστημα μεταξύ 5 και 7 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ