ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καραλής για Τσιτσιπά: "Τρελαίνεται, δεν θέλει να χάνει ούτε στο μπόουλινγκ"

Καραλής για Τσιτσιπά: "Τρελαίνεται, δεν θέλει να χάνει ούτε στο μπόουλινγκ"

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε στο Sport24.gr για τον φίλο του Στέφανο Τσιτσιπά, εξέφρασε την πίστη του για την μάχη με τον Ράφα Ναδάλ και αποκάλυψε μια ιστορία με... bowling, που τρέλανε τον 20χρονο τενίστα.

Με μια σπουδαία επιτυχία συνδυάστηκε η επανεμφάνιση του Εμαννουήλ Καραλή στην αγωνιστική δράση, περίπου δέκα μήνες από τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ (4/3/2018, 5η θέση). Ο πρωταθλητής Ελλάδας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, ξεπέρασε τα 5,55 μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση στο επί κοντώ στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στο Μιραμάς!

Ο 19χρονος αθλητής δεν μένει όμως εκεί, αφού προετοιμάζεται σκληρά για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που ακολουθούν στους επόμενους αγώνες. Την ίδια στιγμή, έχει μια ακόμη... αγωνία, που αφορά τις προσπάθειες ενός πολύ καλού του φίλου στο Australian Open: του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Εμμανουήλ Καραλή, που δεν έκρυψε την χαρά του για την επιτυχία που ήδη απολαμβάνει ο Έλληνας τενίστας.

"Είμαι υπερήφανος για τον φίλο μου και πιστεύω ότι μπορεί να το πάει μέχρι το τέλος. Μπορεί να κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για ότι έχει καταφέρει, έχει προσπαθήσει πολύ και δικαιώνεται.

Μιλήσαμε πριν το ματς με τον Φέντερερ, δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε κάτι ιδιαίτερο για να καταλάβω ότι ήταν αισιόδοξος. Έτσι είναι η φύση του, έχει πάντα το πνεύμα του νικητή, δεν σκέφτεται ποτέ αρνητικά" , υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Καραλής και μας αποκάλυψε μια μικρή ιστορία για να καταδείξει του λόγου το αληθές.

"Μια φορά είχαμε πάει για bowling και τον κέρδισα. Έχασε και τρελάθηκε! (γέλια) Με κράτησε άλλη μια ώρα, ξαναπαίξαμε μέχρι να με κερδίσει!"

Τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Australian Open τον Ράφα Ναδάλ. Την τελευταία φορά που ηττήθηκε από τον Ισπανό, είχε τονίσει πως αυτή η ήττα τον πείσμωσε πολύ. Μπορεί να τα καταφέρει τώρα; Ο φίλος του Εμμανουήλ Καραλής το πιστεύει και εξηγεί το γιατί.

"Είναι αλήθεια πως είχε πεισμώσει πολύ. Το γεγονός ότι έχει ξαναπαίξει με τον Ναδάλ είναι θετικό. Τώρα θα είναι πιο έτοιμος, πιο έμπειρος, περισσότερο υποψιασμένος, ξέρει ακριβώς τι έχει να αντιμετωπίσει.

Φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει. Βρίσκομαι σε περίοδο αγώνων και το πρόγραμμα μου είναι βαρύ, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσω να παρακολουθήσω την προσπάθεια του Στέφανου. Σε κάθε περίπτωση, όλη η θετική μου ενέργεια είναι πάντα μαζί του!"

Ο 19χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ, που υπηρετεί τη θητεία του στο πολεμικό ναυτικό, δεν εφησυχάζει στην πρόσφατη επιτυχία του και προετοιμάζεται για το μέλλον.

"Ήταν καλό το άλμα που μου έδωσε το χρυσό στους Μεσογειακούς αγώνες, ελπίζω σύντομα να πάω ακόμη καλύτερα. Προπόνηση και ξεκούραση είναι σε πρώτο πλάνο, για να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τη συνέχεια και τους αγώνες που έρχονται".

Καραλής και Τσιτσιπάς είναι, εκτός από δύο πολύ μεγάλες ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού και καλοί φίλοι, δύο νεαρά παιδιά που διαθέτουν και μπόλικο χιούμορ. Απόδειξη το video που είχε ανέβει στο κανάλι του Έλληνα τενίστα στο YouTube, τον περασμένο Σεπτέμβρη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ναδάλ για Τσιτσιπά: "Θα γίνει ένας από τους κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως"
Γιούλια Σαλνίκοβα: η "σιδηρά κυρία" πίσω από το θρίαμβο του Τσιτσιπά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ