ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάντε τις ερωτήσεις στον θρυλικό, Dean Karnazes

Κάντε τις ερωτήσεις στον θρυλικό, Dean Karnazes
ELIAS LEFAS

Το Sport24.gr σε συνεργασία με το Navarino Challenge δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να συνομιλήσουν ζωντανά την Τετάρτη (24/9, 11.30) με τον θρυλικό, Dean Karnazes.

Ένας από τους σπουδαιότερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, ο Dean Karnazes βρίσκεται στη χώρα μας λόγω της συμμετοχής του στο "Navarino Challenge" και την Τετάρτη (24/9, 11.30) θα συνομιλήσει ζωντανά με τους αναγνώστες του Sport24.gr.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον σπουδαίο υπερθλητή να αναφέρουμε ορισμένα από τα κατορθώματα του.

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως "ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο", ενώ το Men’s Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ 50 ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.

Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι συνθήκες που συνάντησε τρέχοντας στην "Κοιλάδα του Θανάτου" και στον Βόρειο Πόλο. Στην "Κοιλάδα του Θανάτου" έτρεξε με το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Βόρειο Πόλο είχε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Μάλιστα, στις αρχές του 2019 του απονεμήθηκε βράβειο για την προσφορά του από το προεδρικό συμβούλιο των ΗΠΑ σε θέματα αθλητισμού και διατροφής.

Ultra-Marathon runner Dean Karnazes runs the Little Rock, Ark., marathon course, Wednesday, Sept. 20, 2006, to raise money for youth programs. Karnazes, who in October 2005 ran 350 continuous miles in a charity run, plans to run 50 marathons in 50 days, one in each state. Little Rock is the fourth 26.2-mile run in his effort. (AP Photo/Mike Wintroath)
Ultra-Marathon runner Dean Karnazes runs the Little Rock, Ark., marathon course, Wednesday, Sept. 20, 2006, to raise money for youth programs. Karnazes, who in October 2005 ran 350 continuous miles in a charity run, plans to run 50 marathons in 50 days, one in each state. Little Rock is the fourth 26.2-mile run in his effort. (AP Photo/Mike Wintroath) ASSOCIATED PRESS

Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPR's Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runner’s World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Men's Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Men’s Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

Ο σπουδαίος αυτός αθλητής με την ελληνική καταγωγή (ο πατέρας του Νικ είναι Αρκάς στην καταγωγή και η μητέρα του Φραν από την Ικαρία) θα κοσμίσει με την παρουσία του για μία ακόμα φορά το "Navarino Challenge", το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά στις 11-13 Οκτωβρίου 2019 στη Μεσσηνία και την Costa Navarino.

Ραντεβού, λοιπόν, το πρωΐ της Τετάρτης (24/9, 11.30) για να κάνετε τις ερωτήσεις σας σε αυτό τον τεράστιο αθλητή.

Κεντρική φωτογραφία: Elias Lefas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ