ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιακωβάκης: "Να είστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί"

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΜΝΗΜΕΙΟ.ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 35ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΜΝΗΜΕΙΟ.ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 35ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Περικλής Ιακωβάκης περιέγραψε με τον πιο περιγραφικό τρόπο μέσα από ένα προσωπικό του βίωμα το πόσο έχουν αλλάξει οι ζωές όλων μας λόγω του κορονοϊού.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αθλητές στίβου που έχει βγάλει η χώρα μας, αλλά και μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Ο Περικλής Ιακωβάκης είχε την τιμή να είναι λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ήλιδα Ηλείας.

Τα όσα όμως συμβαίνουν στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού και ειδικά στο νομό Ηλείας δεν άφησαν εκείνον και τους δικούς του ανθρώπους να ζήσουν όπως θα ήθελαν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ο ίδιος με ανάρτηση του περιγράφει τα όσα έζησε, τα οποία αποτελούν μία καταγραφή του πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα όλων μας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: "Πέμπτη 12/3/2020. Ημέρα αφής της Ολυμπιακής φλόγας για το Τόκιο 2020 και ημέρα που και εγώ είχα την τιμή να είμαι λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ήλιδα Ηλείας. Κανονικά θα έπρεπε να έγραφα τώρα για την μαγεία της λαμπαδηδρομίας και τους υψηλούς συμβολισμούς του Ολυμπισμού. Όμως η ατμόσφαιρα στο Νομό Ηλείας και στη χώρα μας είναι κρίσιμη και δεν μπορώ να αναφέρω κάτι τέτοιο.

Οι περίπου 40 θεατές της τελετής κάθονταν αραιά-αραιά "μουδιασμένοι" πάνω στον δρόμο και παρακολουθούσαν με μια μελαγχολία. Μέσα σε αυτούς η σύζυγος μου και οι γονείς μου. Τα δύο μου παιδιά έμειναν στο σπίτι στην Αθήνα. Θα έβλεπαν τον παππού και την γιαγιά και θα ορμούσαν φυσικά για αγκαλιές. Είχα να δώ τους γονείς μου(κάτοικοι Λεχαινών Ηλείας) περίπου δύο μήνες από κοντά και δεν χαιρετηθήκαμε ούτε αγκαλιαστήκαμε. Κρατήσαμε απόσταση μεταξύ μας και μιλήσαμε λίγο για την Φλόγα και πολύ για τον Covid-19. Τα γνωστα, προσοχή, οδηγίες, ψυχραιμία κλπ. Στον Νομό Ηλείας άλλωστε τα κρούσματα είναι από την αρχή αρκετά. Όλα αυτά τα μέτρα περιορισμών είναι για αυτούς, τους γονείς μας, τους γείτονες τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που δυστυχώς είναι πιο ευάλωτοι στον Covid-19.

Ας είμαστε λοιπόν ψύχραιμοι και προσεκτικοί με τους ανθρώπους γύρω μας. Πρέπει να έχουμε την ατομική ευθύνη ώστε με τις πράξεις μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας και τις επίσημες δομές του κράτους. Είναι μια κατάσταση πρωτοφανής για την γενιά μας, ελπίζω να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και όλα θα βρουν τον ρυθμό τους στο μέλλον και πάλι. Όλα θα ξαναφτιάξουν, και η οικονομία, και οι οικογένειες μας, και οι δουλειές μας και ο αθλητισμός φυσικά. Και αφού έγραψα για αθλητισμό, λογικά (εκτίμηση κατάστασης κάνω) τα περισσότερα αθλητικά events θα αναβληθούν, άλλωστε χωρίς προπονητικούς χώρους δεν έχεις προπονημένους αθλητές και χωρίς αγώνες δεν θα έχεις πρωταθλήματα ή γενικότερα αθλητισμό υψηλού επιπέδου, προκρίσεις, εθνικές ομάδες κλπ. Αυτά τα λίγα για τώρα και ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια, να είστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί".

Δείτε τη σχετική αναρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ