ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η στιγμή για το 7o XTERRA Greece Championship έφτασε!

Η στιγμή για το 7o XTERRA Greece Championship έφτασε!

Ο κορυφαίος στον κόσμο και μοναδικός στην Ελλάδα αγώνας τριάθλου εκτός δρόμου, έρχεται στις 20 & 21 Απριλίου στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Μια μοναδική ευκαιρία για τον κάθε ένα, ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ζήσει κάτι μοναδικό!

Το XTERRA Greece Championship, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.). Αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ταυτοχρόνως ξεχωριστή αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία. Γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, χτίζεται με γνώση και υψηλό επίπεδο από την TRIMORE Multisports TOUR, ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, όπως σε κάθε της διοργάνωση.

Σάββατο 20 Απριλίου μια πανδαισία αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Στην πλαζ Βουλιαγμένης πρόκειται να στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο, αθλητές, συνοδοί και θεατές θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν την ExpoArea του αγώνα και να γνωρίσουν υπηρεσίες, προϊόντα και διαδραστικές - βιωματικές προσεγγίσεις των συνεργατών και χορηγών της διοργάνωσης παραλλήλως πλήθους ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα είναι στη διάθεση των μικρών και μεγάλων φίλων της διοργάνωσης.Πλούσιο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ειδικότερα τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου, ώστε.. να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους με δωρεάν συμμετοχή:

09.15 Kids Yoga

09.30 Jiu Jitsu

10:00 Kids Cross Aquathlon (κολύμπι-τρέξιμο στην παραλία για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου αλλά και όλων των ηλικιών)

10:00 Παιδικό σκάκι σε παράλληλα γήπεδα

11:00 Yoga experience για μικρούς και μεγάλους

11:00 Windsurf Experience

11.15 Laser Run(αθλημα του Μοντέρνου Πεντάθλου)

12:00 Aqua Aerobic (αεροβική γυμναστική στη θάλασσα)

12:15 Κυνήγι Μετεωριτών

12:30 Ποδηλατική βραδυπορία παιδιών (ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση πάνω σε ξύλινο ποδήλατο Co-comat)

13:00 Windsurf Experience

13:30 SUP Experience

15:00 Windsurf Experience

20:00 Pasta and More

Την Κυριακή 21 Απριλίου, ζήσε περισσότερα.. στον μεγάλο αγώνα XTERRA Greece Championship !

Περισσότεροι από 150 αθλητές από όλο τον κόσμο, από τουλάχιστον 20 χώρες, θα «ενωθούν» με εκατοντάδες Έλληνες αθλητές και όλοι μαζί θα δώσουν ένα απίστευτο χρώμα στην πλαζ της Βουλιαγμένης που θα αποτελέσει το επίκεντρο του event. Στην εκκίνηση θα σταθούν κορυφαία ονόματα του Παγκόσμιου Τριάθλου, επίμονοι τριαθλητές αλλά και πρωτάρηδες του OffRoad Τριάθλου.

Μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του XTERRA 2018 Lesley Paterson. Ο περσινός νικητή του XTERRA Greece Γάλλος Arthur Forissier, που έρχεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Βέλγος Kris Coddens, νικητής του XTERRA Greece το 2015. O Ιταλός Francois Carloni, πρωταθλητής Ευρώπης 2018 και νικητής του XTERRA Greece 2016. H πρωταθλήτρια Ευρώπης 2018 Carina Wasle, από την Αυστρία, νικήτρια και στην Κύπρο πριν λίγες ημέρες. Στην εκκίνηση θα βρίσκεται και η πολυνίκης του XTERRA Greece, Helena Erbenova από την Τσεχία, με 4 κατακτήσεις.

H πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00!

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

  • Full Distance: 1,5kSwim, 30kMountain Bike, 10k Trail Run

  • Sprint Distance: 0,75kSwim, 15k Mountain Bike, 5k Trail Run.

O αγώνας της μεγάλης απόστασης Full Distance προσφέρει στο νικητή κάθε ηλικιακής κατηγορίας (ανά 5 έτη), την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Στην τελευταία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 2018, στην κατηγορία των ανδρών ο Γάλλος Arthur Forissier, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, ενώ στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η NicoleWalters, από τη Μεγάλη Βρετανία.

Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση και την πρώτη θέση στους άνδρες στην μεγάλη απόσταση του αγώνα είχε πραγματοποιήσει ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 εντός της Πλάζ Βουλιαγμένης και εκεί πρόκειται να δοθούν και τα εισιτήρια για τους τελικούς της Χαβάης!

Ζήσε περισσότερα στο 7οXTERRA Greece Championship με το ΓΕΡΜΑΝΟ

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ως strategic partner στηρίζει δυνατά την προσπάθεια αθλητών και μη και θα βρίσκεται εκεί με βιωματικές δράσεις στις ειδικά διαμορφωμένες τέντες GTECH SHOWROOM και GFITNESS AND WELLBEING HUB , προκειμένου να έρθει το κοινό σε επαφή με την τεχνολογία και το wellbeing. Γνωστοί instructors θα μυήσουν τους επισκέπτες αθλητές και μη σε workouts όπως yoga, pilates, yogilates και θα παρουσιάσουν σεμινάρια διατροφής, tech and fitness και lifecoach. Πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα περιμένουν τους συμμετέχοντες στις συναρπαστικές πολυθεματικές δράσεις του ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Go Further στο7οXTERRA Greece Championship με τη Ford Motor Ελλάς

Παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένη στη φιλοσοφία “GoFurther”, η Ford Motor Ελλάς αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλο και δυναμικό χορηγό της διοργάνωσης της TRIMORE-XTERRA Greece.

Στo πλαίσιo της διαφορετικής όσο και απαιτητικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η Ford Motor Ελλάς θα προσφέρει την εμπειρία οδήγησης των κορυφαίας τεχνολογίας μοντέλων της παρέχοντας στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και σε επιλεγμένους αθλητές της κατηγορίας Elite/PRO, όλα τα απαραίτητα τετράτροχα «εφόδια» τόσο για τις μετακινήσεις τους, όσο και για τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αθλητές και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοντέλα της Ford που διαθέτουν τον ίδιο, δυναμικό και περιπετειώδη χαρακτήρα με το XTERRA.

Δυναμική παρουσία της ΒΙΚΟΣ ΑΕ

Η εμπειρία του XTERRA Greece Championship γίνεται πιο συναρπαστική από τη δυναμική παρουσία της «ΒΙΚΟΣ Α.Ε». Το Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ καθώς και τα αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ είναι ο μεγάλος χορηγός της XTERRAGreece – TRIMORE φροντίζοντας για την άριστη και πλήρη ενυδάτωση των αθλητών, των θεατών και των παιδιών και σε όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του event.

Αρωγός του αθλητικού ιδεώδους και της υγιούς άθλησης, θα βρεθεί στο πλευρό των τριαθλητών αλλά και των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις του διημέρου και θα αποτελέσει τον καλύτερο χορηγό δροσιάς και ενυδάτωσης του οργανισμού τους

Αθλητικοί χορηγοί Arena και Saucony. Η Arena, μία από τις μεγαλύτερες φίρμες κολυμβητικού εξοπλισμού και η εταιρεία αθλητικών παπουτσιών και ρούχων Saucony πρεσβεύουν τη θέληση και την έμπνευση να γεμίσουμε τη μέρα μας με αθλητισμό.

Τριαθλητές, θεατές και επισκέπτες θα απολαύσουν την υψηλή γευστική ποιότητα των μπανανών Orsero.

Η διοργάνωση που έχει την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, έχει την τιμή να υποστηρίζεται από το Στρατηγικό της Συνεργάτη: ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τους χορηγούς της FORD, ΒΙΚΟΣ, OMNICRAFT, τον Αθλητικό χορηγό της ARENA, SAUCONY, τις ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών , την Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή και πλήθος άλλων υποστηρικτών και θεματικών χορηγών.

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο facebook: www.facebook.com/xterragreece

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο Instagram:@greecexterra

Website: www.xterragreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ