Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό

Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό

Η ΓΓΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό". Ποιες είναι οι τέσσερις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην επιστημονική ημερίδα.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ με την επιστημονική υποστήριξη του σπουδαστηρίου Φιλοσοφίας του Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η εθνική πολιτική στον αθλητισμό», την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 (15:00-21:30) στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» στο Πολιτιστικό Κέντρο Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.Α.Ν., Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), Γεώργιος Αλικάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Καλλιπάτειρα» και πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ την κήρυξη των εργασιών θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην επιστημονική ημερίδα είναι:

1η  Παρακαταθήκη του αρχαίου ελληνικού αθλητισμού

2η Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο αθλητισμού και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

3η Ολυμπιακός-Παραολυμπιακός-λαϊκός αθλητισμός και αξίες

4η Η αναγκαία πολιτική στον αθλητισμό: από την θεωρία στην πράξη.

Η επιστημονική ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του γγΑ, Ιούλιου Συναδινού και θα αφορά στις Κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στη σύγχρονη Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων από την Επίκουρη Καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Γογγάκη.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24