ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Greek Freestyle Windsurf Tour 2015 Finals & Naxian Freestyle Contest V.02

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015
Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR 2015

Μετά από ένα false alarm για το σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου, ένα δυνατό σύστημα έκανε την εμφάνιση του για το διήμερο που μας πέρασε και το πράσινο φως δόθηκε για τον μεγάλο τελικό τουGreek Freestyle WindsurfTour2015.

Σε συνεργασία με το Naxian Freestyle Contest v.02, διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την μεγάλη χορηγία της εταιρείας Veronis Jacobsen Development & Constructions και με την φιλοξενία των Laguna Beach Park, Flisvos Water Sports και Flisvos Sports Club.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015
Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR 2015

Ο καιρός έκρυβε πολλές εκπλήξεις στους αθλητές, διοργανωτές και την ομάδα του WBSF, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωση του event άλλαζε διαθέσεις κάθε 6 ώρες ….Τίποτα όμως δεν εμπόδισε τους αθλητές να ταξιδέψουν από πολλά μέρη της Ελλάδας και έναν από τη Γερμανία, με προορισμό την όμορφη και φυσερή Νάξο εκτός από το απαγορευτικό απόπλου του πρωινού του Σαββάτου που άφησεκάποιουςαθλητές στην Αθήνα.

Η πρώτη μέρα του event έκρυβε πολλές εκπλήξεις ξεκινώντας με βροχή αέρα και πλημμύρες! Το θέαμα που αντίκρισε η ομάδα του WBSF το Σάββατο το πρωί στην πλημμυρισμένη Laguna,έκανε απαγορευτική την διεξαγωγή του event στο προκαθορισμένο σημείο, όπου όλα ήταν έτοιμα από την προηγούμενη μέρα.

Όμως, μετο βασικότερο στοιχείο τον αέρα να είναι εκεί, όλοι οι μηχανισμοί κινητοποιήθηκαν και το event μεταφέρθηκε μπροστά από το Flisvos SportsClub. 17 αθλητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους κριτές και ενημερώθηκαν για το τρόπο διεξαγωγής του αγώνα, τον στίβο και οτιδήποτε άλλο χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν τους 30 κόμβους και τις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015
Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR 2015

Για άλλη μια φορά είχαμε καινούργια μικρά παιδιά που λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά στους αγώνες, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το μέλλον τους ανήκει. Στο αθλητικό κομμάτι μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο αγώνας ήταν σταθμός στην ιστορία του Ελληνικού freestyle windsurf αφού μετά από 8 χρόνια όπου το βάθρο μοιράζονταν ανάμεσα σε 3 συγκεκριμένους αθλητές, ήρθε η στιγμή που όλοι -και ειδικά αυτοί οι 3- περίμεναν: ένας νεότερος αθλητής να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει ένα event.

Το όνομα αυτού,Φοίβος Τσουπράς, άρτια αφιχθείς από την Γερμανία και το Κίελο, έχοντας ήδη δείξει τα δόντια του στους Γερμανικούς αγώνες κατακτώντας την 3 θέση ανάμεσα σε αθλητές πολύ καλού επιπέδου, ήρθε στην Νάξο για να κάνει το ίδιο και τα κατάφερε πολύ καλύτερα. Με ιδιαίτερα ωραίο στυλ, σταθερή απόδοση ανεξαρτήτως των δύσκολων συνθηκών εντυπωσίασε, τους κριτές, το κοινό και τους συναθλητές του με την εμφάνιση του και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση.

Τις υπόλοιπες 2 θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι συνήθεις ύποπτοι Αλέξανδρος ΠράπαςκαιΠαντελής Παππαγιανόπουλοςπου με τον Σταμάτη Προμπονά να μην αγωνίζεται (τουλάχιστον εντός στίβου) διατηρούσαν και οι 2 τις ελπίδες τους για την πρώτη θέση στοOverall ranking. Οι υπόλοιποι αθλητές που ξεχώρισαν ήταν ο localΜανόλης Ορφανός, που έδειξε άνεση με τις συνθήκες και δυναμικό windsurf όπως και οΠερικλής Πολίτηςπου φάνηκε να διασκεδάζει τις συγκεκριμένες συνθήκες γράφοντας πολλές ώρες στο νερό και εκτός contest.

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015
Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR 2015

Το σημαντικότερο γεγονός όμως μετά την νίκη του Φοίβου ήταν οι επιδόσεις τουΜάρκου Αναστασόπουλουκαι τουLennart Nebauerοι οποίοι μόλις στο προηγούμενο event στο Δρέπανο προσπαθούσαν τις πρώτες τους φιγούρες και μετά απο 5 μήνες έφτασαν να κάνουν speed loop και από τις 2 μεριές μέσα στα heat τους. Respect μόνο! Η πρώτη μέρα έφτασε μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του double elimination και έκλεισε με ένα πολύ ζεστό και ωραίο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο,όπου δεν έλειπε κανείς.

Η αναμονή για καλύτερες συνθήκες και ήλιο την δεύτερη μέρα δεν επαληθεύτηκαν και έτσι οι αθλητές και διοργανωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις ίδιες συνθήκες και το double elimination ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, με τα πρώτα heat στο νερό στις 9:30!! Στο σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα παιζόντουσαν οι 5 θέσεις του event και του Overall ranking.OΠολίτηςκατάφερε να επικρατήσει τουΟρφανούκαι να κατακτήσειτην5η θέση στο event και την 3 Overallσε ισοβαθμία (αλλά καλύτερο τελευταίο αποτέλεσμα) με τονΖαρκαδούλα.ΟΠαπαγιανόπουλοςέκανε ένα mini come back και έφτασε τελικό για να αρκεστεί στη δεύτερη θέση του Event αλλά στην πρώτη overall για τη φετινή χρονιά αφήνοντας τονΠράπαστην τρίτη του event και δεύτερη overall. Οι 2 αθλητές έδειξαν πολύ σταθερή απόδοση μέσα στην χρονιά σε όλες τις συνθήκες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια..

Οι αθλητέςέδωσαν πραγματική μάχη με τον αέρα όχι μόνο για καλύτερη θέσηστηνκατάταξη, αλλά και για το χρηματικό έπαθλο των 1.000€, που μοιράστηκε στους 6 πρώτους και πλούσια δώρα MEXX!

Η κατάταξη του δεύτερου event του Naxian Freestyle Contestδιαμορφώθηκε ως εξής:

1. Τσουπράς Φοίβος (0.7)
2. Παπαγιαννόπουλος Παντελής (2)
3. Πράπας Αλέξανδρος (3)
4. Αθανασίου Νίκος (4)
5. Πολίτης Περικλής (5)
6. Ορφανός Μανόλης (6)
7. Ζαρκαδούλας Ηλίας (7.5),Neubauer Lennart(7.5)
9. Κουτσούμπας Γιώργος (10.5),Αναστασόπουλος Μάρκος(10.5),Νιφόρας Μάριος(10.5),Μητρούλιας Δημήτρης(10.5)
13. Παπαγαλάνης Μιχάλης (14.5),Σαραλιώτης Σωκράτης(14.5),Γεωργιάδης Τίτος(14.5),Κωνσταντίνος Πισχίνας(14.5)
17. Κουτσομήτρος Παναγώτης

Και το Overall ranking:

1. Παπαγιαννόπουλος Παντελής

2. Πράπας Αλέξανδρος

3. Πολίτης Περικλής / Ζαρκαδούλας Ηλίας

Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015
Greek Windsurfing Freestyle Tour 2015 GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR 2015

Το σοβαρό θέαμα μας το επιφύλαξε για το τέλος η Νάξος όμως με μια πολύ γρήγορη απόφαση το event μεταφέρθηκε στο Laguna Beach Park και το lagunaki πήρε φωτιά με ένα super session που θα μείνει στην ιστορία με air chachoo, culo και προσπάθειες shifty και air skopuστα 40 knots.

Οι riders χωρίστηκαν σε 4άδες και είχαν αρκετό χρόνο να δείξουν την καλύτερη τους φιγούρα:Τσουπράς, Πράπας, Ζαρκαδούλας, Παπαγιαννόπουλος, αλλάκαι οΔημήτρης Μαλλιόπουλοςο οποίος έφτασε στη Νάξο μετά την άρση του απαγορευτικού, με ένα culo που έκανε την παραλία να ουρλιάζει, έδειξαν ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αθλητές του εξωτερικού.

Οι 3 καλύτερες φιγούρες που κέρδισαν την θέση στο βάθρο και δωροεπιταγές από Secret Spot, MFC & Rip Curlήταν:

  1. Τσουπράς Φοίβος (Skopu)

  2. Ζαρκαδούλας (Βurner one handed)

  3. Μαλλιόπουλος Δημήτρης (culo)


Γιατις απονομές των αγώνων παραβρέθηκεο Έπαρχος τηςΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίουκος Ιωάννης Μαργαρίτηςοποίος βράβευσε τους νικητές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλους τους χορηγούς μας, του υποστηρικτές και εθελοντές μας που με την πολύτιμη βοήθειά τους ολοκληρώθηκε ένα συναρπαστικό διήμερο στη Νάξο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ