ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιλιππίδης: "Είναι ντροπή όσα συμβαίνουν"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, μίλησε στον Sport24 Radio για τη μη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου λόγω του τραυματισμού του εξαιτίας μιας λακούβας στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης μίλησε στον Sport24Radio 103,3 και στους Γιάννη Λαμπίρη και Δημήτρη Σκούρτα για τον τραυματισμό του εξαιτίας μια λακούβας στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, την αγωγή που κατέθεσε κατά της διοίκησης του σταδίου και τους μελλοντικούς του στόχους.

Για το ότι δεν λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, μετά τον τραυματισμό του και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε εξαιτίας μια λακούβας στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ:
“Ήθελα πολύ να είμαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τον προπονητή μου, αλλά προέκυψαν κάποια μετεγχειρητικά προβλήματα που με άφησαν πίσω κ δεν μπόρεσα να λάβω μέρος. Ενώ βρέθηκα να είμαι πολύ καλά, σε μια μαγνητική πριν το παγκόσμιο φάνηκαν κάποια θέματα και οι γιατροί που με παρακολουθούσαν είπαν να μην αγωνιστώ στο Παγκόσμιο”.

Για την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης του ΟΑΚΑ:
“Νιώθω άσχημα για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν κ στις οποίες προπονούμαστε κανονικά. Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά απέναντι στην διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επί της ουσίας κινούμαστε κατά του ελληνικού κράτους. Αυτή η κίνηση έχει να κάνει με την αδιαφορία όσων διαχειρίζονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι όλα είναι καλά. Αυτά τα προβλήματα είναι χρόνια και οι αρμόδιοι τα γνωρίζουν. Είχαμε ενημερώσει τους αρμόδιους και προφορικά και εγγράφως. Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Σταδίου και το επιτελείο αρχικά είπαν ότι θα γίνουν επισκευές και μετά ισχυρίζονταν ότι όλα ήταν εντάξει. Η πολιτεία είχε πει ότι θα γίνουν έργα και υποδομές για τις προπονήσεις μας, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Είναι ντροπή. Στους δημοσιογράφους στο εξωτερικό αυτά φαίνονται αδιανόητα”.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας:
“Μπήκα στο χειρουργείο εξαιτίας όλων αυτών, εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις. Πήγε μια χρονιά στράφι. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αδιαφορούν, που θεωρούν ότι όλα είναι λυμένα. Αν όμως επισκεφτείτε όλα τα προπονητήρια της χώρας θα διαπιστώσετε ότι είναι σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα, το ΟΑΚΑ έχει κριθεί ακατάλληλο και τα τελευταία δύο χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται στην Πάτρα”.

Για το αν στήριξαν την απόφασή του να καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης του ΟΑΚΑ από άλλους αθλητές και αν υπήρξε κάποια αντίδραση από τις εμπλεκόμενες πλευρές:
“Απ΄όταν κατέθεσα την αγωγή, κανένας δεν ήρθε σε επαφή, καμία επισκευή δεν έγινε, καμία ανακοίνωση δεν βγήκε από τη διοίκηση του σταδίου. Αυτό όμως που με στενοχώρησε είναι ότι κανένας συναθλητής δεν πήρε θέση επί του θέματος, έστω και εναντίον μου. Κατά καιρούς ακούω παράπονα από αυτούς αλλά φαίνεται πως τώρα είναι όλοι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται. Ελπίζω να βγει κάτι από αυτή την ιστορία, κυρίως για τις επόμενες γενιές, επειδή στον αθλητισμό κάθε χρόνο χειροτερεύουν τα πράγματα”.

Για τους μελλοντικούς του στόχους:
“Συνεχίζω την προπόνηση. Έχω προκριθεί στον ημιτελικό του Ντάιμοντ Λιγκ, στις 24 Αυγούστου και θέλω να προκριθώ στον τελικό. Έχω κληθεί και σε κάποια άλλα μίτινγκ και θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέχρι τότε. Προσπαθώ να επανέλθω εκεί που θα έπρεπε να είμαι και που θα μπορούσα να είμαι, επειδή ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση πριν τον τραυματισμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ