ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Δεν είμαι 100% έτοιμος"

Roger Federer of Switzerland returns the ball to Borna Cedric of Croatia at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Thursday, May 16, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roger Federer of Switzerland returns the ball to Borna Cedric of Croatia at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Thursday, May 16, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από τον προημιτελικό του ιταλικού Open, όπου θα αντιμετώπιζε τον Τσιτσιπά, με τον Ελβετό να δηλώνει ότι δεν είναι καλά 100% από άποψη φυσικής κατάστασης.

Ο Τσιτσιπάς προκρίνεται δίχως να ιδρώσει στον ημιτελικού του ιταλικού Open, αφού ο Ρότζερ Φέντερερ αποφάσισε να μην κατέβει στο παιχνίδι. Ο λόγος είναι ένας πρόβλημα στο δεξί πόδι.

Η αλήθεια είναι πως τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε διάστημα λίγων ωρών τον κατέβαλαν. Μάλιστα, το δεύτερο ματς απέναντι στον Τσόριτς ήταν αρκετά κουραστικό, αφού οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, κάτι που σημαίνει ότι ο Φέντερερ έμεινε στο κορτ σχεδόν 4 ώρες.

"Είμαι απογοητευμένος που δεν θα αγωνιστώ σήμερα. Δεν είμαι 100% έτοιμος σε φυσική κατάσταση και μετά τις συμβουλές της ομάδας μου, αποφάσισα να μην παίξω. Η Ρώμη ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου πόλεις και ελπίζω να γυρίσω πίσω την επόμενη χρονιά" δήλωσε ο Φέντερερ.

Ο Ελβετός νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη θέλει να προφυλάξει τον εαυτό του ενόψει του Ρολάντ Γκαρός, στο οποίο έχει να παίξει από το 2015. Το γαλλικό Γκραν Σλαμ ξεκινάει στις 26 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ