ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπεσε η αυλαία στα Skyrunner Series by Salomon

Έπεσε η αυλαία στα Skyrunner Series by Salomon
(C) FOTO-TREXOUME.GR

Το μαγευτικό του ταξίδι σε ορισμένα από τα πιο όμορφα βουνά κι ορεινές περιοχές της πατρίδας μας ολοκλήρωσε και φέτος το 2017 Skyrunner Series by Salomon.

Εκατοντάδες λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες σε πανέμορφιες γωνιές της Ελλάδας, σε καθένα απο τους επτά σταθμούς του πρωταθλήματος. Η χρονιά ξεκίνησε από την μαγευτική Καρδαμύλη και τις πλαγιές του Ταϋγέτου με το «Taygetos Challenge by Salomon» στις 25 και 26 Μαρτίου και συνεχίστηκε ένα μήνα αργότερα (22-23 Απριλίου) σε εκείνες του Παρνασσού.

Η γραφική κωμόπολη της Αμφίκλειας υποδέχτηκε εκατοντάδες δρομείς που θέλησαν να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά του αγαπημένου χειμερινού προορισμού των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Η συνέχεια δόθηκε ακόμα πιο βόρεια, στις 28 Μαϊου, στο Μέτσοβο, όπου έλαβε χώρο ο δημοφιλής στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος αγώνας, «Ursa Trail- Στα χνάρια της Αρκούδας». Στα μονοπάτια της αρχαιότητας είχαν και φέτος την ευκαιρία να βαδίσουν οι συμμετέχοντες στον «Olympus Marathon» στις 24 Ιουνίου, για πρώτη φορά αγώνα σταθμό του Skyrunner World Series. Λίγο πριν τη διακοπή του καλοκαιριού, τα γραφικά Ζαγοροχώρια «φόρεσαν» τα καλά τους προκειμένου να υποδεχτούν τους φίλους του αθλήματος στις 24 και 25 Ιουλίου στο «Zagori Mountain Running».

Μετά από ένα διάλειμμα του Αυγούστου, η δράση του πρωταθλήματος συνεχίστηκε στο Μαραθώνιο της Οίτης «Ηρακλής», που χάρισε μοναδικές συγκινήσεις στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, ενώ η αυλαία του 2017 Skyrunner Series by Salomon, έπεσε στη πρωτεύουσα και στο βουνό της Πάρνηθας στις 08 Οκτωβρίου με τον AlpamayoPro Trail Race, που μας ταξίδεψε σε μια καταπράσινη διαδρομή στις παρυφές της όασης της Αττικής.

Μεγάλος νικητής για ακόμα μία χρονιά, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Salomon Hellas) που είχε εξασφαλίσει από νωρίς στη σεζόν το στέμμα του πρωταθλητή. Δεύτερος κατετάγη ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος (Odlo/LaSportiva)και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Dynafit). Στις γυναίκες, η νίκη της Μαρίας Μάλαϊ (Odlo/LaSportiva) στη Πάρνηθα ήταν αυτή που της χάρισε το φετινό τίτλο της πρωταθλήτριας, αφήνοντας δεύτερη την Ανδριάννα Βασιλάτου (All Terrain Runners) και τρίτη τη Τζίνα Γκαλέτι (Odlo/LaSportiva).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ