ΕΟΕ: "Η απόφαση του ΣτΕ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό"

ΕΟΕ: "Η απόφαση του ΣτΕ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΟΕ για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά τη χθεσινή (23/3) απόφαση του ΣτΕ να σταματήσει την μοριοδότηση σε παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό.

Με χθεσινή (23/3) απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε παράνομη η μοριοδότηση στους αθλητές για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για την ακρίβεια η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι άρθρο 34 του νόμου 2009 του 1992 αντίκεινται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της ορθολογικής οργανώσεως της παρεχομένης εκπαιδεύσεως.

Η ΕΟΕ πήρε θέση για το ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις, όπως αυτή της Κατερίνας Στεφανίδη, αλλά και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει πως η απόφαση καταργεί το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους και ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Η απόφαση αυτή καταργεί το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους και ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι διακριθέντες αθλητές που εξασφάλιζαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Μορφωτικά Ιδρύματα της χώρας, το έκαναν καθ΄υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, κάτι που σημαίνει ότι δεν στερούσαν από άλλο φοιτητή τη θέση του, ενώ δεν επιβάρυναν τα δημόσια έξοδα.

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ουσιαστικά οδηγεί τoυς νέους και τις νέες της χώρας μακριά από τον αθλητισμό, καταργώντας στην πράξη το περίφημο ρητό των προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και η Πολιτεία θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διορθωθεί μία μεγάλη αδικία προς την αθλητική νεολαία της χώρας μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ "ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Το ΣτΕ "κόβει" τη μοριοδότηση στους μαθητές - αθλητές!

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ

Προβληματισμός Βασιλειάδη για την απόφαση του ΣτΕ

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24