ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το ηλικιακό όριο στις θητείες υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στην Ολομέλεια της Βουλής.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στην Ολομέλεια της Βουλής. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 8 του αθλητικού Σ/Ν περί αναδρομικής ισχύος και επιβολής ηλικιακού ορίου στις θητείες των Ομοσπονδιών, υπέβαλε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 8 του αθλητικού Σ/Ν περί αναδρομικής ισχύος και επιβολής ηλικιακού ορίου στις θητείες των εκλεγμένων των αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών, υπέβαλε στην αρχή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της ολομέλειας, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, συνεπικουρούμενος από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Μπουρνούς υπερασπιζόμενος της ένσταση αντισυνταγματικότητας των εν λόγω διατάξεων - και αφού υπενθύμισε ότι το όριο θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες (χωρίς αντισυνταγματική αναδρομικότητα και όρια ηλικίας) το θέσπισε για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το "Νόμο Βασιλειάδη" (4603/2019) - επικαλέστηκε το άρθρο 12 του Συντάγματος περί δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις περί αντισυνταγματικότητας της αναδρομικότητας και των ορίων ηλικίας, τόσο από τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο όσο και από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Πριν συζητηθεί η ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο υφυπουργός Αθλητισμού απέσυρε τη διάταξη περί αναδρομικότητας και διατήρησε τη διάταξη περί ορίου ηλικίας, διορθώνοντάς το από τα 70 στα 71 έτη.

Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ εγέρθηκαν και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης, αφήνοντας μόνη τη ΝΔ να υπερασπίζεται μια φωτογραφική και αντισυνταγματική διάταξη.

Αμέσως μετά την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία της ένστασης, ακολούθησε η ομιλία του κ. Μπουρνού ως εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ