ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα ελπιδοφόρο δρομικό κίνημα για τη σωτηρία των ωκεανών

Ένα ελπιδοφόρο δρομικό κίνημα για τη σωτηρία των ωκεανών

Πώς με μια απλή κίνηση μπορείς να βάλεις το λιθαράκι σου στην προσπάθεια για τη σωτηρία των ωκεανών από το πλαστικό.

Αρκεί να κάνεις κάτι μικρό για να γίνει κάτι μεγάλο. Είναι κάτι που έχει ειπωθεί/γραφτεί εκατομμύρια φορές, όμως δεν παύει να είναι μια μεγάλη αλήθεια. Από τα πιο απλά πράγματα που μπορεί να κάνεις ακόμα και καθημερινά μέχρι τα πιο μεγάλα, όλα έχουν τη δική τους σημασία και με όλα μπορείς να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, μια συλλογική παγκόσμια προσπάθεια.

Αυτά τα "πράγματα" που είπαμε πιο πάνω, έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν γίνονται συλλογικά. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός "δεν αρκεί μόνο ένας για να αλλάξει τον κόσμο". Ωστόσο, ακόμα και η βοήθεια του ενός είναι πολύτιμη.

Είχεις φανταστεί - για παράδειγμα - ότι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τρέξιμο έχεις την ευκαιρία να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία των ωκεανών; Δεν είναι κάτι που βγάλαμε από το μυαλό μας, είναι κάτι πέρα για πέρα αληθινό. Και γι' αυτό ευθύνεται η adidas. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία της κορυφαίας εταιρείας αθλητικών ειδών, η οποία δημιούργησε το 2018 παγκόσμιο κίνημα "Run For The Oceans" , ενώνοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο δρομείς από όλο τον κόσμο και συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο δολάρια για τον μακροχρόνιο συνεργάτη της, Parley for the Oceans.

Ουσιαστικά το concept του κινήματος είναι πως οι δρομείς τρέχουν για έναν πολύ καλό σκοπό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν την περσινή χρονιά βοήθησαν άμεσα την εκπαίδευση και την ενίσχυση 100.000 νέων και των οικογενειών τους που ζουν σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί από την πλαστική ρύπανση, προκειμένου να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Parley Ocean School.

Μέσω της συνεργασίας τους, η adidas και το Parley έχουν συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων από θαλάσσια περιβάλλοντα και παράκτιες περιοχές, μετατρέποντας από το 2015 τα Ocean Plastic® σε αθλητικά είδη. Μόνο το 2018, κυκλοφόρησαν πέντε εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό από τους ωκεανούς.

Run For The Oceans, η επιστροφή

Επειδή, λοιπόν, η σπουδαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών είναι μεγάλη, η adidas ενημέρωσε ότι το "Run For The Oceans" επιστρέφει στις 8 Ιουνίου 2019, παγκόσμια ημέρα των ωκεανών, με στόχο να συγκεντρωθεί φέτος μεγαλύτερο ποσό, που φτάνει το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, χρήματα που θα επενδυθούν στην εκπαίδευση της νέας γενιάς σχετικά με τη μόλυνση των ωκεανών από τα πλαστικά. Η καμπάνια θα συγκεντρώσει περισσότερους δρομείς από περισσότερες περιοχές για να δέσουν τα κορδόνια τους, να βγουν στον δρόμο και να τρέξουν για τους ωκεανούς.

Με λίγα λόγια, να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο περιβάλλον.

Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύεται από τις 8 έως τις 16 Ιουνίου, η adidas θα συνεισφέρει ένα δολάριο στα προγράμματα Parley Ocean School, με κάθε δολάριο να ενισχύει την επόμενη φάση της συνεργασίας, με την ανάπτυξη και την έναρξη της πλατφόρμας Parley youth activist. Με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων νέων ανθρώπων από ποτέ και την αλλαγή συμπεριφοράς μακροχρόνια, η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα ψηφιακό πρόγραμμα σπουδών που θα εξοπλίζει τους μαθητές με τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προστασία των ωκεανών του πλανήτη. Θα λειτουργήσει επίσης ως ψηφιακός χώρος, όπου οι νέοι θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, μέντορες και εργαλεία. Οι εγγραφές για την πλατφόρμα Parley youth activist θα ανοίξουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου), ώστε το πρόγραμμα Parley Ocean School να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και πάμε στο "κυρίως πιάτο". Πώς θα είσαι κι εσύ μέρος αυτού του κινήματος; Για να συμμετέχουν και να τρέξουν στο Run For The Oceans μεταξύ 8 και 16 Ιουνίου, οι δρομείς παγκοσμίως μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τις διαδρομές τους και να καταγράψουν την πρόοδό τους μέσω της εφαρμογής Runtastic (Joyrun). Η adidas θα διοργανώσει επίσης running events σε μεγάλες πόλεiς, όπως η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη και η Σαγκάη. Στην Αθήνα το Run For The Oceans event θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 19:00.

To ραντεβού δόθηκε. Είναι πολύ ωραίο όταν γίνεται μια συλλογική προσπάθεια για κάτι καλό. Είναι ακόμα καλύτερο να είσαι κι εσύ μέρος της. Be there!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ