Διευκρίνιση για την εφαρμογή της σύμβασης MACOLIN

Διευκρίνιση για την εφαρμογή της σύμβασης MACOLIN

Η ΓΓΑ ενημερώνει για τη μη ολοκλήρωση της εθνικής πλατφόρμας για την χειραγώγηση στον αθλητισμό, τονίζοντας πως μια ομάδα χωρών, όπως η Μάλτα και η Μεγ. Βρεττνία, θέτουν διαρκώς βέτο σε όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για την μη ολοκλήρωση της εθνικής πλατφόρμας για την χειραγώγηση στον αθλητισμό και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ενημερώνουμε ότι:

Η σύμβαση MACOLIN, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2014, δεν έχει επικυρωθεί και συνεπώς δεν υλοποιείται διεθνώς, καθώς απαιτείται ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Δυστυχώς, μια ομάδα χωρών, όπως η Μάλτα και η Μεγ. Βρεττνία, θέτουν διαρκώς βέτο σε όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης είναι ότι η σύμβαση έχει επικυρωθεί μόνο από ένα Κοινοβούλιο χώρας-μέλους της ΕΕ και τρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ πλατφόρμα έχει συγκροτηθεί με εθνικούς όρους, μόνο σε επτά από τις πενήντα τέσσερις χώρες μέλη του ΣτΕ.

Το ζήτημα τέθηκε ξανά στη Σύνοδο των ΓΓΑ της ΕΕ στη Σόφια και πιθανόν θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Συνόδου των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2018 στη Γεωργία. Οι χώρες που δεν συναινούν δεν έχουν αλλάξει στάση ως σήμερα. Η ελληνική πλευρά, πράττοντας το αυτονόητο, διατύπωσε ξανά την υποστήριξή της στη σύμβαση MACOLIN.

Ήδη στο εσωτερικό της χώρας, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, έχει προετοιμασθεί το έδαφος ενόψει των εξελίξεων, η χώρα βρίσκεται σε συνεννόηση με την πλειοψηφία των χωρών – μελών της ΕΕ για τη σύμπλευση με στόχο την τελική επικύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης, υπό το φως της Οδηγίας 95/46/ΕΚ για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Ποιος είναι τελικά ο πάστορας που έχει γονατίσει την Τουρκία;

Η ιστορία του Αμερικανού πάστορα μοιάζει με deleted scene από το 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24