ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πιστόριους

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πιστόριους

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής απέρριψε την προσφυγή του Όσκαρ Πιστόριους και πλέον ο παραολυμπιονίκης θα μάθει την ποινή του που μπορεί να φτάσει μέχρι και 15 χρόνια.

Η καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να γίνει γνωστή στα μέσα Απριλίου, καθώς η έφεση που άσκησε ο γνωστός παραολυμπιονίκης απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής.

"Επιβεβαιώνουμε πως η προσφυγή του Όσκαρ Πιστόριους απορρίφθηκε. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση επειδή κρίνεται ανεπαρκής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής της Νοτίου Αφρικής, Λουβούγιο Εμφάκου.

Πρωτόδικα ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο εφετείο όμως κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κάτι που σήμανε τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης. Οι δικηγόροι του 29χρονου αθλητή προσέφυγαν στο συνταγματικό δικαστήριο, όμως η έφεση έπεσε στο κενό.

Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ χαιρέτισε την απόφαση τονίζοντας ότι "τώρα είδαμε ότι το σύστημα της δικαιοσύνης λειτουργεί. Είναι θέμα σεβασμού για την κόρη μου, πόσο υπέροχη υπήρξε, πόσο έξυπνη, όλα αυτά που της στέρησε κάποιος".

Ο Άντριου Φόσετ, δικηγόρος υπεράσπισης, επιβεβαίωσε την απόφαση του δικαστηρίου και υποστήριξε πως "θα προχωρήσουμε για το ύψος της ποινής".

Το επόμενο δικαστήριο είναι προγραμματισμένο για τις 18 Απριλίου, όπου θα ανακοινωθεί η νέα ποινή για τον Πιστόριους, ως ένοχος για φόνο.

Η Ανελίς Μπέρτζες, εκπρόσωπος της οικογένειας του Πιστόριους, αποκάλυψε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις συμβουλευτεί τα μέλη της οικογένειας του Όσκαρ Πιστόριους. Ο 29χρονος αθλητής βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Πρετόρια, έχοντας περάσει ήδη ένα χρόνο στη φυλακή το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ