ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβαθμίζεται το ΕΑΚ Ηρακλείου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε αναβάθμιση και επέκταση του ΕΑΚ Ηρακλείου με μικρό κολυμβητήριο, κλειστό προπονητήριο, ανοιχτά γήπεδα τένις, μπάσκετ και σκέπαστρο πισίνας θα προχωρήσει η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Αντικείμενο του Μνημονίου η παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Κρήτης στη ΓΓΑ, για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Οι υπερτοπικού ενδιαφέροντος αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ, οι οποίες εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και τον μαζικό αθλητισμό και την άθληση για όλους, καθώς καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών σε αθλητικές υποδομές της Περιφέρειας και φιλοξενούν πολλά αθλητικά σωματεία, κρίνεται αναγκαίο να εκσυγχρονισθούν και να επεκταθούν.

Με το Μνημόνιο τίθεται η βάση για τη συνεργασία ΓΓΑ – Περιφέρειας, προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ενέργειες αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης.

Συγκεκριμένα και προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, θα υλοποιηθούν κατά σειρά προτεραιότητας τα εξής έργα:

  • Ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων παραπλεύρως της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής

  • Κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, ελαφριάς κατασκευής, δίπλα στο υπάρχον κλειστό γυμναστήριο

  • Ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο (2) ήδη υπαρχόντων

  • Δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και

  • Στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Έτσι, η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει:

  • Να προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για τα προτεινόμενα έργα.

  • Να πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση και υλοποίηση των ανωτέρω κατασκευών με προτεραιότητα τη μελέτη και κατασκευή της νέας ανοικτής δεξαμενής κολύμβησης, μήκους 25 ή 33 μέτρων.

  • Να διαθέσει το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου.

  • Να συμβάλει με την παροχή των κατάλληλων στοιχείων στην διαμόρφωση σχεδίου προγραμματικής συμβάσεως, ώστε με την υπογραφή του να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, που θα ορίζονται προς τούτο και θα αναλάβουν τους προϋπολογισμούς κάθε έργου, τα σχετικά τεχνικά δελτία και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα υλοποίησης του έργου.

  • Να λαμβάνει εν γένει κάθε αναγκαίο μέτρο, που απορρέει από το παρόν Μνημόνιο, για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του αντικειμένου του.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεσμεύεται:

  • Να εξασφαλίσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω μελετών και έργων.

  • Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό, που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου του παρόντος, στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών από το τηρούμενο αρχείο των υπηρεσιών της.

  • Να διασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου μετά την ολοκλήρωσή του.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: "Έχουμε τη χαρά να υπογράψουμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, προς όφελος των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας δεν είναι απλά μια τυπική έναρξη της συνεργασίας μας, αλλά αποτελεί το επιστέγασμα της πολύμηνης, πολύ στενής και εις βάθους σχέσης και συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Κρήτης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και την δημιουργία νέων και υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΗ.

Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ