Συνάντηση ΚΟΕ και Τμήμα Αθλητισμού του Σύριζα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/6) το μεσημέρι, στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, συνάντηση εκπροσώπων του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Δημήτρη Σαρακατσάνη.

Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο των επαφών που έχει το Τμήμα Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος με το Αθλητικό Κίνημα και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους παρακάτω  τομείς:

- Ενημέρωση και καταγραφή για το ποια είναι η ΚΟΕ στο σημερινό γίγνεσθαι του ελληνικού Αθλητισμού και ποιος ο ρόλος της στην ανάπτυξη των έξι αθλημάτων που καλλιεργεί (Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Καταδύσεις, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ανοιχτή Θάλασσα, Τεχνική Κολύμβηση).

- Καταγραφή προβλημάτων της ΚΟΕ που αφορούν γενικότερα τον ελληνικό Αθλητισμό: Οικονομικές περικοπές λόγω κρίσης, εξεύρεση αθλητικών χώρων για προετοιμασία αθλητών και διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και οι οικονομικές επιπτώσεις που συνεπάγονται από τη χρήση αυτών των αθλητικών χώρων ιδιαίτερα για τις Εθνικές Ομάδες της.

- Οι σχέσεις και η επικοινωνία της ΚΟΕ με την αθλητική ηγεσία.

- Η συμβολή της ΚΟΕ στην υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές της Γ' τάξης Δημοτικών σχολείων και η συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Παιδείας, που μαζί με την Ομοσπονδία υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 48.00 παιδιά.

- Οι δυσμενείς προοπτικές όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Αθλητισμού γενικότερα, σε συνδυασμό με πολιτικές που έχουν να κάνουν με αυτόν.

- Και τέλος, οι επιλογές της ΚΟΕ, αλλά και η έκφραση ανησυχίας της για τυχόν κατάργηση των κινήτρων των αθλητών, στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με στοιχεία αμοιβαίας εμπιστοσύνης στα όσα συζητήθηκαν. Ευχή και των δύο πλευρών να υπάρξει ανάλογη συνάντηση και στο εγγύς μέλλον.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

O Profesor αποκαλύπτει γιατί επιστρέφει το Casa De Papel

Το τελευταίο τρέιλερ της τρίτης σεζόν δίνει το μεγάλο στοιχείο που περιμέναμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

"ΦΡΕΣΚΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ NBA PLAYOFFS

Πόσο θα αντέξει ο Λέοναρντ;

Οι Ράπτορς επιβίωσαν, αλλά πόσο θα αντέξουν; Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας έχουν την απάντηση στο 11ο επεισόδιο του I Pod This Game: όσο αντέξει ο Λέοναρντ.