ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης υποψήφιος πρόεδρος της ΚΟΕ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης υποψήφιος πρόεδρος της ΚΟΕ
EUROKINISSI SPORTS

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλητισμού στη χώρα μας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, διεκδικεί την προεδρία της ΚΟΕ στις εκλογές που θα γίνουν.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού, μια προσωπικότητα με καθολική αποδοχή για το ήθος, την ευπρέπεια και φυσικά για τα επιτεύγματά του, με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης, διεκδικεί την προεδρία της ΚΟΕ στις εκλογές που θα γίνουν.

Ο λόγος φυσικα για τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, θεωρώντας ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί με τα κοινά του Υγρού Στίβου και να αφήσει το αποτύπωμά του από ένα διαφορετικό μετερίζι. Μια νέα πρόκληση για τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2011 και του 2016, ο οποίος έχει αγωνιστεί πέντε φορές στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Γεννημένος στο Λίβερπουλ τον Φεβρουάριο του 1980, μεγαλωμένος όμως στην Κέρκυρα, είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής με τριπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Μια προσωπικότητα πολυσχιδής που θεωρεί ότι μπορεί)να προσφέρει από άλλο πόστο, εκτός πισινών και θάλασσας, σε θέση διοικητική.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η αφοσίωσή του και η γνώση του θα συνδυαστούν με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, έχοντας δίπλα του μια ομάδα με τεχνογνωσία για όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής.

Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής.

Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία.

Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου.

Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης,της υδατοσφαίρισης,της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικης κολύμβησης, των καταδύσεων.

Το ταξίδι συνεχίζεται…".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης υποψήφιος πρόεδρος της ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ