ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της FINA συνελήφθη ως ύποπτος για παραγγελία δολοφονίας

Ο αντιπρόεδρος της FINA συνελήφθη ως ύποπτος για παραγγελία δολοφονίας

Ο αντιπρόεδρος της FINA, Τάμας Γκιάρφας, συνελήφθη ως ύποπτος για την παραγγελία της δολοφονίας του Γιάνος Φένιο το 1998.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιάνος Φένιο οι αστυνομικές Αρχές της Ουγγαρίας έφτασαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του. Βασικός ύποπτος για αυτήν είναι ο Τάμας Γκιάρφας, επί σειρά ετών πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας της Ουγγαρίας και αντιπρόεδρος της FINA.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 11 Φεβρουαρίου 1998 ο Γιάνος Φένιο δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του.

Ο ισχυρός άνδρας των Media στην Ουγγαρία είχε σταματήσει με το όχημα του σε ένα φανάρι όταν άγνωστοι των πλησίασαν και τον πυροβόλησαν εξ επαφής. Από την αρχή ο Γκιάρφας ήταν ανάμεσα στους υπόπτους της αστυνομίας και τελικά θα οδηγηθεί μετά από 20 χρόνια στον εισαγγελέα.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της FINA οσο και ένας ακόμα ύποπτος βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των ερευνών από την ειδική ανακριτική ομάδα που δημιουργήθηκε πέρσι με στόχο την εξιχνίαση της δολοφονίας. Ο έτερος κατηγορούμενος είναι ο Τάμας Πόρτικ ο οποίος και φέρεται να έδωσε στις Αρχές το όνομα του Γκιάρφας.

Ο 69χρονος παράγοντας από το 1993 μέχρι και το 2016 ήταν πρόεδρος της κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ουγγαρίας και μέχρι χτες κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ