ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

ΚΟΕ: Η παρουσίαση της κίνησης "Κολυμπάμε Μαζί"

ΚΟΕ: Η παρουσίαση της κίνησης "Κολυμπάμε Μαζί"

Η ομάδα "Κολυμπάμε Μαζί" που θα διεκδικήσει την εκλογή της στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσίασε την Πέμπτη (16/7) το πρόγραμμά της και τις ιδέες της.

Τους στόχους, τους πόθους, το σχέδιο, το πρόγραμμα και το όραμα της παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο «Riviera Coast» της Βούλας η ομάδα «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ», η οποία θα διεκδικήσει την εκλογή της στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Για πρώτη φορά μια κίνηση η οποία διεκδικεί τη διοίκηση της ΚΟΕ – και δεν θυμάμαι να υπήρξε σε τέτοιο βαθμό και σε καμιά άλλη ομοσπονδία – καταθέτει από την αρχή προς κρίση και προς μελέτη, όλα όσα προτίθεται να πράξει, εφόσον εκλεγεί. Η πρόταση δεν αφορά μόνον το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των δράσεων μας» τόνισε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. «Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο της πρότασης και όχι της ανούσιας κριτικής. Θεωρούμε ότι με αυτή τη στάση μας κάνουμε ένα βήμα προόδου στα μέχρι τώρα δεδομένα και δρώμενα του χώρου μας».

Εκ μέρους της ομάδας «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» ο Γιάννης Γιαννουρής (ΦΩΤ.) παρουσίασε το πρόγραμμα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2021-2024-2028», που εδράζεται στους δυο επόμενους Ολυμπιακούς Κύκλους και περιλαμβάνει οκτώ βασικούς κατευθυντήριους άξονες: Διοίκηση, Σωματεία, Κολυμβητήρια, Στελέχη, Ανάπτυξη, Πρωταθλητισμός, Marketing/Επικοινωνία, Αγωνιστική Δράση.

Εκτός του Κυριάκου Γιαννόπουλου, στην ομάδα «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» συμμετέχουν, ως υποψήφιοι, ενεργά μέλη της οικογένειας του υγρού στίβου. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και παρουσιάσθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι: Γιώργος Αφρουδάκης, Νίκος Ξυλούρης, Στέφανος Αυγουλέας, Τζώνης Καλημέρης, Πέπη Χαραλάμπους, Ελευθερία Σαραντίδου, Λεωνίδας Αθανασιάδης, Γιάννης Νάτσιος, Αντώνης Ρέντας, Βασίλης Σκουντής.

«Έχουμε φρέσκιες ιδέες, διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή σε όλα τα αθλήματά μας και να ατενίσουμε τον ορίζοντα που εκτείνεται μπροστά μας. Σεβόμαστε το παρελθόν, οργανώνουμε το παρόν και σημαδεύουμε ένα καλύτερο μέλλον» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ τόνισε τα εξής:

«Το σύνθημα ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ μας εκφράζει απολύτως και σε όλα τα επίπεδα. Είναι ντροπή να υπάρχουν αποκλεισμοί. Αλίμονο εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Εφόσον εκλεγούμε θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε σε έναν βαθμό την προσέγγιση μας στα πράγματα και στον τρόπο εργασίας».

«Το προαπαιτούμενο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές είναι να μπει μια τάξη. Απευθύνθηκα προσωπικά στην ΚΟΕ ώστε να μας παραδοθεί η λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά ακόμη δεν λάβαμε καμιά απάντηση. Το ερώτημα είναι πόσα από τα 231 υφιστάμενα σωματεία τυγχάνουν αθλητικής αναγνώρισης και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα».

«Σύμφωνα με μια πληροφορία που έχουμε η ΚΟΕ θα αποστείλει την προκήρυξη διενέργειας των εκλογών το απόγευμα της 14ης Αυγούστου, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τρόπο θα προκαλέσει αιφνιδιασμό. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο όλα αυτά θα πρέπει να θυμίζουν... κρυφό σχολειό και γιατί άραγε πρέπει να παριστάνουμε τους ντετέκτιβ».

«Τα δικά μας όπλα είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και παρουσιάζουμε σήμερα και το ανθρώπινο δυναμικό. Την περιουσία της ΚΟΕ συνιστούν τα σωματεία και οι αθλητές».

«Θεωρώ ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της τωρινής διοίκησης είναι ο συγκεντρωτισμός. Στο ΔΣ υπάρχουν μεγάλοι πρωταθλητές όπως ο Ηλίας Μάλαμας και ο Νίκος Στελίου, αλλά απορώ για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένα όνομα αθλητή για λόγους διαφήμισης και προβολής».

«Ως ειδοποιό διαφορά της δικής μας κίνησης με την τωρινή διοίκηση θεωρούμε την ημερομηνία λήξης μας. Δεν διεκδικούμε την εκλογή μας για να διοικήσουμε επ’ άπειρον, ούτε για να κρατήσουμε μια καρέκλα επί 36 χρόνια. Ασφαλώς δεν αμφισβητούμε το γεγονός ότι η τωρινή διοίκηση έχει παραγάγει έργο και προσέφερε πολλά, αλλά ακόμη και ο Μάικλ Τζόρνταν κάποια στιγμή έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση».

«Στη γενική συνέλευση που διεξήχθη τον Μάρτιο ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξελέγη επίτιμος ισόβιος πρόεδρος. Με αυτό τον τίτλο προφανώς πρέπει να βρίσκεται υπεράνω και να τηρεί στάση ουδετερότητας στα διοικητικά δρώμενα, να μη στηρίξει κανέναν υποψήφιο και να είναι ο εγγυητής της ενότητας».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τον φόβο που ενδέχεται να αισθάνονται τα σωματεία. Πρέπει να ξεθαρρέψουν και να κρίνουν κατά συνείδηση. Εμείς πάντως έχουμε μεγάλα αυτιά, ακούμε και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις επιθυμίες τους. Κολυμπάμε μαζί και προχωράμε δυναμικά σε απολύτως χαρτογραφημένα ύδατα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ