Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου: Έργα άνω των 4 εκατ. ευρώ στο "στολίδι" του νησιού

Το Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, αλλάζει σταδιακά όψη, αφού έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση άνω των 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή του από την δημοτική αρχή του Μανώλη Βουρνού.

Το "στολίδι" της Χίου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά Κολυμβητήρια στα Βαλκάνια, αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση άνω των 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνει πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές και να μπορεί να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα του υγρού στίβου.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου, θα φτιαχτεί και γήπεδο Beach Volley για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θεωρούνται "νεκρή" περίοδος για το Κολυμβητήριο της Χίου και ως εκ τούτου θα μπορεί να προσελκύει αθλητές και κόσμο, κάνοντάς το λειτουργικό όλο τον χρόνο!

"Η Χίος έχει μεγάλη παράδοση στα αθλήματα υγρού στίβου, όπου συμμετέχει μαζικά και με ενθουσιασμό, επιτυγχάνοντας μεγάλες διακρίσεις και δημιουργώντας μεγάλους αθλητές. Κέντρο αυτής της προσπάθειας είναι το Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, μία μεγάλη δημόσια επένδυση της δεκαετίας του ‘80, που σταδιακά είχε απαξιωθεί.

Προτεραιότητα για εμάς δεν αποτέλεσε μόνο η συντήρησή του αλλά και η μετατροπή του σε μια σύγχρονη εγκατάσταση, πρότυπη σε πανελλήνιο επίπεδο. Για το σκοπό αυτό πετύχαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις άνω των 4 εκ. ευρώ για την αναβάθμισή του", ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο Δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Δείτε το VIDEO με τα αναλυτικά έργα που γίνονται στο Ιωνικό Κολυμβητήριο:

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ