ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Επανεκλογή Διαθεσόπουλου στο Bureau της FINA και στην προεδρία της COMEN

Επανεκλογή Διαθεσόπουλου στο Bureau της FINA και στην προεδρία της COMEN
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος παραμένει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FINA και πρόεδρος της COMEN για ακόμα έναν χρόνο.

Καλά κρατεί η ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων του Υγρού Στίβου, αφού ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή (Bureau) της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας είχε εκλεγεί από τη LEN και, ως ένας εκ των αντιπροέδρων της, είχε προταθεί για τη θέση του στο Bureau της FINA, κάτι που έγινε ομόφωνα δεκτό από το Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εκλογικών διαδικασιών της, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/7) στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στη θέση του προέδρου της FINA επανεξελέγη ο Ουρουγουανός Χούλιο Μαλιόνε.

Εξάλλου, την Παρασκευή έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη και το Κογκρέσο της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (COMEN). Τα μέλη του Κογκρέσου της αποφάσισαν, επίσης ομοφώνως, να παραμείνει στη θέση του ως πρόεδρος ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και τα υπόλοιπα μέλης της διοίκησης για ακόμη έναν χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2018, που είναι προγραμματισμένοι οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα. Εκεί θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της COMEN.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε για την επανεκλογή του: "Είναι η επιβεβαίωση και η αναγνώριση των έργων μας από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών των διεθνών Ομοσπονδιών. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά να υπηρετούμε την πρόοδο των αθλημάτων μας. Και η Ελλάδα, φυσικά, βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή από τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών, στο παγκόσμιο στερέωμα του Υγρού Στίβου".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ