ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Διευκρινίσεις για το Ποσειδώνιο από τη ΓΓΑ

Διευκρινίσεις για το Ποσειδώνιο από τη ΓΓΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Γ.Γ.Α. τοποθετήθηκε για τους λόγους που είχαν σταματήσει οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Συνάντηση Βασιλειάδη με Ιωσήφ Σταυρακάκη.

Απάντηση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καθυστέρηση των έργων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσα από επίσημη τοποθέτηση της.

Σε αυτή τονίζεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι έγιναν μελέτες έπειτα από τεχνικά ζητήματα που είχαν προκύψει και στόχος είναι η παράδοση του έργου το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει: "Διευκρινίζεται ότι οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης είχαν σταματήσει γιατί προέκυψαν κάποια τεχνικά ζητήματα, σημαντικά για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων που δόθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οι εργασίες θα συνεχιστούν με στόχο την όσο τον δυνατόν συντομότερη παράδοση του έργου στην αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης, για την οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή της στην αθλητική εγκατάσταση.

Σχετικά με όσα διαδίδονται από κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε, η απάντηση θα δοθεί με την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου απόλυτα σύμφωνου με τις διεθνείς πλέον προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που είχε μείνει χωρίς την αναγκαία συντήρηση επί σειρά δεκαετιών.

Σημειώνεται ότι έχουν αποσταλεί και επιστολές Συλλόγων της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στον υγρό στίβο, όπως ο Α.Σ ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Α.Σ Άρης και ο Α.Π.Σ. Οξυγόνο, με τις οποίες δηλώνουν κατηγορηματικά πως ουδέποτε έχουν διαμαρτυρηθεί - όπως εμφανίστηκε σε μερίδα δημοσιευμάτων- σχετικά με την πορεία των έργων στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Οι επιστολές βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου".

Συνάντηση με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκη ενόψει των 23ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2017, που θα γίνουν στη Σαμψούντα, παρουσία του γενικού αρχηγού της ολυμπιακής αποστολής Τάκη Κορδονούρη και του βουλευτή Γιώργου Πάντζα.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία ώστε να βρεθούν λύσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Επίσης έγινε συζήτηση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ανδρών-γυναικών Κωφών που θα διεξαχθεί στην Κρήτη το 2019.

Τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών ενόψει του αθλητικού νόμου ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό διατάξεις που θα λύνουν χρόνια προβλήματα των αθλητών-αθλητριών.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ